NavMenu

Nepalski "Cinnovation" na proleće 2016. počinje izgradnju fabrike testenine u Rumi - Vrednost investicije 13 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 15.12.2015. 15:53
Komentari
Podeli
U industrijskoj zoni "Rumska petlja" uskoro će početi izgradnja fabrike za proizvodnju testenina. Reč je o nepalskoj kompaniji "Cinnovation group", značajnom investitoru na svetskom planu, koji posluje u okvirima azijskog konglomerata "Binod grupe" čiji je vlasnik milijarder Binod Chaudhary.
Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić potpisao je u ponedeljak, 14. decembra 2015. godine, ugovor o prodaji 9,5 hektara zemljišta u radnoj zoni "Rumska petlja" sa Zoranom Dražetom, direktorom kompanije "In Connect", koja je zastupnik "Cinnovation group"-a u Srbiji.

- Na moje zadovoljstvo stvaraju se uslovi da počne izgradnja fabrike za proizvodnju testenina, nudli, krekera i ostalih njihovih proizvoda. Vrednost parcele koju smo prodali nepalskoj kompaniji je 51.709.320 dinara, od toga je 20% avansa već uplaćeno pri samoj licitaciji, a za ostali deo novca rok uplate je osam dana. Još jednom se zahvaljujem direktorima "In connect", gospođi Perko i gospodinu Dražeti na požrtvovanosti, angažovanju i trudu koji smo zajedno uložili da bismo ovu investiciju doveli na teritoriju naše opštine, a samim tim smanjili i broj nezaposlenih - izjavio je predsednik Mančić za portal Ruma.rs.

Nepalska kompanija rasprostranjena je u celom svetu, a proizvodni pogon u Rumi biće prva fabrika ovog konglomerata u Evropi. Investitor će u proizvodnji koristiti sve potencijale sremske žitnice, a fabrika će biti izvozno orijentisana i plasiraće gotovo sve svoje proizvode na inostrano tržište.
Direktor "In connecta" Zoran Dražeta ističe da će sama izgradnja fabrike početi na proleće.

- Koristimo ovu zimsku građevinsku pauzu da završimo poslove oko planske dokumentacije, a sa prvim toplim danima na proleće krećemo u izgradnju fabrike. Prema biznis planu, mi na jednoj proizvodnoj liniji planiramo zapošljavanje 409 radnika, međutim, planovi nepalske kompanije su daleko veći. Trenutno analiziramo tržište, a pored Evrope imaćemo prohodnost i ka Rusiji i Turskoj, samim tim raste i verovatnoća za pokretanje novih proizvodnih linija i upošljavanje novih radnika. Smatram da će u Rumi raditi višestruko više ljudi nego što je to bio prvobitni plan - naglasio je Dražeta.

On se zahvalio na podršci Vladi Republike Srbije i Opštini Ruma jer su se maksimalno potrudili da uvere "Cinnovation group" da je radna zona "Rumska petlja" idealna lokacija za prvu investiciju nepalske kompanije u Evropi.

"Cinnovation group" će svoje pogone za proizvodnju testenina izgraditi u Bloku 4 "Rumske petlje" na površini od 18,5 hektara. Investitor se obavezao da će do kraja 2016. godine uložiti 8,5 mil EUR, a u naredne četiri godine vrednost investicije bi trebala da iznosi nešto više od 13 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.