NavMenu

Garaže u Beogradu skuplje od automobila - Cena i do 25.000 EUR, iznajmljivanje moguće za 5 EUR dnevno

Izvor: Halo Oglasi Ponedeljak, 14.12.2015. 11:00
Komentari
Podeli
(Foto: chaoss/shutterstock.com)
Posedovanje automobila u većem gradu, ako istovremeno ne posedujete i garažu, može biti veoma komplikovano za svakodnevni život, a sve je i veći broj slučajeva da se zbog parking mesta dešavaju i ozbiljni incidenti – u najblažem slučaju na autu ujutru možete zateći podignute brisače, kao opomenu nekog od lokalnih stanara da tu više ne parkirate, a u gorim situacijama može vam se desiti i da vam nesavesni građani odvale retrovizor, probuše gume ili izgrebu auto.

U Beogradu, koji je najviše problematičan kada je reč o traženju "nekretnine za automobil", cene garaža su shodno tome i najveće. Agenti za promet nekretnina tvrde da garaže brzo planu, jer su mnogi, ne misleći o tome u startu, kupovali stanove bez garaža, a onda dolazili u situaciju da nemaju gde da smeste automobil.

Zato u pojedinim delovima grada, kako navode, dešavalo se da uspeju da prodaju garažu i po ceni od 25.000 EUR. Ipak, prosečna cena garažnog prostora u prestonici je, kako tvrde, nešto viša od 10.000 EUR.

Prodaja i kupovina garaža dobro ide i u Novom Sadu, kaže za Halo oglasi nekretnine Vladimir Rafajlović iz novosadske agencije "Real House" i dodaje da se u zonama gde nama parkinga, kao što su centar ili širi centar, trguje i garažnim prostorom. To važi i za deo oko Grbavice, Futoške pijace, Detelinare.

Rafajlović podseća sve one koji su rešili da kupe garažu, da imaju na umu da je princip obično takav da, kvadratni metar takvog prostora košta upola cene kvadrata stana na istoj lokaciji.

- Ako na određenoj lokaciji kvadrat stana košta 800 EUR, kvadrat za garažu će koštati 400 EUR, što je ujedno i prosek cena kvadrata u Novom Sadu. Takođe, na cenu utiče i to da li je reč o suterenskoj ili dvorišnoj garaži, a ova druga varijanta je skuplja - objašnjava Rafajlović.

Iznajmljivanje garaže od 50 EUR mesečno ili 5 EUR dnevno

(Foto: Kichigin/shutterstock.com)
Ako niste u mogućnosti da izdvojite novac za kupovinu garažnog prostora, jedno od rešenja je i da takav prostor iznajmite. U Beogradu je iznajmljivanje garažnog prostora veoma popularno, što pokazuju i podaci portala "Halo oglasi nekretnine". U proseku, u prestonici može da se iznajmi garaža po ceni od, recimo, 40 EUR kod Kalenić pijace ili u bloku 70, do oko 130 EUR mesečno u Bulevaru Mihajla Pupina ili kod Ateljea 212.

Primera radi, na lokacijama poput Južnog bulevara ili na Voždovcu u Vojvode Stepe, garaža može da se iznajmi za oko 50 EUR mesečno.

U Beogradu vozači toliko muku muče s garažnim prostorom da se mnogi odlučuju i na dnevno izdavanje, a onda je prosečna cena oko 5 EUR.

Govoreći o stanju u Novom Sadu, Rafajlović kaže da na lokacijama blizu centra, ali i na Grbavici, Detelinari takođe u ponudi ima i garaža za iznajmljivanje. Cene se u proseku kreću oko 50 EUR mesečno.

On kaže i da se mnogo bolje prodaju i iznajmljuju stanovi koji već imaju garažu i dodaje da "garaža nekad može da bude i presudna kad neko odlučuje da li da iznajmi ili kupi stan".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.