Izvor: eKapija | Subota, 12.12.2015.| 10:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

PKS organizuje radionicu za korišćenje fondova EU

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
U Privrednoj komori Srbije biće organizovana u sredu, 16. decembra, radionica "Unapređenje investicija – Horizon 2020: novi alati i instrumenti za mala i srednja privredna društva (MSPD)", u okviru evropskog projekta "Jačanje investicione spremnosti - InvestHorizon", saopšteno je iz PKS.

U okviru radionice biće reči o privatnim investitorima i mogućnostima kapitalnog finansiranja u sektoru MSPD, porezima u funkciji investicionog podsticaja za razvoj malih i srednjih preduzeća i investicija, ekološkim investicijama kao šansi za sektor malih i srednjih preduzeća, konkurentnoj prednosti malih biznisa u povezivanju preduzetnika...

Očekuje se da će najmanje 50 kompanija iz šest zemalja primiti sredstva u ukupnom iznosu od miniamalno 25 miliona evra a o alatima i instrumentima dodele sredstava će biti reči na radionici PKS.

Na seminaru, koji je osmišljen u cilju pripremanja i lakšeg pristupa u radu MSPD u inovativnim investiranjima, učesnici će imati interaktivan kontakt sa predavačima, među kojima su dr Aleksandar Gračanac iz Centra za MSPD u PKS, Jovana Stanojević iz Centra za EU integracije PKS, dr Ljiljana Čurčić sa Fakulteta zaštite životne sredine, Univerziteta EDUCONS iz Novog Sada, dr Olja Munitlak Ivanović sa beogradskog Instituta ekonomskih nauka, i dr.

Radionica je namenjena svima koji su zainteresovani za korišćenje sredstava iz fondova Evropske unije za istraživačko-razvojne projekte, navode iz PKS.

Inače, asocijacija evropskih privrednih komora Euroćambers je izabrala PKS, pored šest komora drugih zemalja, za realizaciju dva seminara, u 2015. i 2016. godini, po programu "Horizon 2020" koji je pokrenula Evropska komisija, dodelivši joj ukupan budžet od 90 hiljada evra.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.