NavMenu

"Fori textile ser" otvara fabriku za proizvodnju invalidskih kolica u Kragujevcu - Posao za 250 radnika

Izvor: eKapija Petak, 11.12.2015. 12:14
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/Minerva Studio)
Preduzeće "Fori textile ser", nekadašnja "Zastava tapacirnica", koje šije naslone i enterijer za vodeće automobilske kompanije, najavilo je otvaranje još jedne fabrike u Kragujevcu. Reč je o proizvodnji invalidskih kolica za kompaniju "Invaker", gde će uposliti oko 250 radnika.

Bivša "Zastava tapacirnica" koja posluje u okviru automobilske divizije slovenačke grupe "Fori" u Kragujevcu već zapošljava 430 radnika u proizvodnji naslona za vodeće automobilske kompanije. Vrednost izvoza ove godine je oko 13 mil EUR, prenosi sajt Grada Kragujevca.

Pored šivenja automobilskog enterijera, "Fori textile ser" proizvodi i plastične delove za kompaniju "Gorenje" u Srbiji. Ove godine, osvojili su i proizovdnju dušeka za poznatog inostranog kupca. Ponose se visokim kvalitetom svojih proizvoda i to kako je rečeno, zahvaljujući stručnim radnicima.

Danas je samostalni dobavljač vodećih svetskih proizvođača sedišta za automobilsku industriju i brendove kao što su "Opel", "Renault", "Peugeot", SEAT, BMW.

- Mi ćemo ovu godinu završiti uspešno, a dobra vest je da imamo potvrdu za nove projekte i poslove. Tokom ovog meseca osnovali smo preduzeće u kome će raditi osobe sa invaliditetom i koje će na početku angažovati 50 ljudi. Ta firma će raditi isti program i nalaziće se na istoj lokaciji. "Fori group" je uspela da dobije posao za jednu od najvećih svetskih firmi za invalidska pomagala "Invaker" i ovaj program bi mogao za godinu dana doneti oko 10 mil EUR prometa – kaže Alojz Kovše, direktor tog preduzeća.

Prilikom obilaska pogona "Zastava tapacirnice", a u okviru akcije "Na pragu privrednika", član Gradskog veća za privredu Dalibor Jekić rekao je da će grad pomoći u uređenju saobraćajne infrastrukture neophodne privrednicima u okviru stare "Zastave", kada se usvoji planska regulativa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.