Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.12.2015.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

U biznis inkubatoru "ICT Hub" uručeni sertifikati polaznicima programa "Škola poslovnog iskustva - iz prve ruke"

Vanja Udovičić i Kosta Andrić
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je sertifikate svim studentima koji su pohađali "Školu poslovnog iskustva - iz prve ruke" u biznis inkubatoru za tehnološko preduzetništvo "ICT Hub".

Ovaj dvomesečni program deo je projekta "Nova tehnološka preduzeća" koji je realizovao "ICT Hub" u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), a finansiralo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Cilj i osnovna ideja projekta je da se doprinese povećanju zaposlenosti u Srbiji.

Odabrani studenti pohađali su radionice i predavanja koje su vodili uspešni preduzetnici iz SAM-a i Sekcije mladih perspektivnih lidera (SAMPLE). Neke od tema koje su prešli, kako bi mogli da samostalno dođu do vredne ideje i okupe tim koji bi je razvijao, su: razvoj biznis modela, finansije za nefinansijere, liderstvo i motivacija tima, kako kreirati brend i preduzetništvo i startapi u Srbiji.

- Želeli smo da studentima, kao i našim stanarima, pružimo priliku da se upoznaju sa domaćom start-ap zajednicom, slušaju predavanja najboljih domaćih i svetskih mentora, razvijaju svoje ideje i vide kako bi one mogle da se pretvore u biznis - izjavio je Kosta Andrić, izvršni direktor biznis inkubatora "ICT Hub".

Prisutnima su svoje ideje predstavili Lazar Erić, koji je osmislio aplikaciju "Moobey", Đurđina Naumović i Lazar Milosavljević sa aplikacijom za ljubitelje padobranstva "Sky Loggy" i Nenad Kosović iz "Adrenalyn Mapp".

Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo "ICT Hub" otvoren je u oktobru 2014. Njegov cilj je da IT preduzetnicima obezbedi najbolje uslove za rad pružajući im mogućnost da razvijaju svoje ideje uz mentorstvo više od 40 domaćih i svetskih stručnjaka i priliku da postanu deo IT zajednice.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.