Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.12.2015.| 14:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predstava "Balkanski špijun u Sarajevu" 11. decembra u beogradskom "Zvezdara Teatru"

(Foto: Roman Rvachov/shutterstock.com)
Predstava "Balkanski špijun u Sarajevu" Narodnog pozorišta iz Sarajeva biće izvedena u petak, 11. decembra, pred beogradskom publikom u "Zvezdara Teatru".

Adaptaciju proslavljene komedije Dušana Kovačevića uradio je Sulejman Kupusović.

Iliju Čvorovića, odnosno u adaptaciji - Sabahudina Čvorovića, glumi Izudin Bajrović, a njegovog brata tumači Milan Pavlović.

- Adaptacija se ne razlikuje mnogo od originalne verzije, postoje nijanse - rekao je Pavlović, dodajući da je prvo bio razočaran što mu Kupusović nije ponudio da tumači lik Ilije Čvorovića, jer pokojnog kolegu Batu Stojkovića, koji ga u originalu igra, veoma ceni i poštuje.

Ostatak glumačke ekipe čine Zana Marjanović koja tumači Ilijinu ćerku Sonju, te Ejla Bavčih, koja glumi suprugu Sabahudina Ćvorovića, Danicu.

Gostovanje "Balkanskog špijuna u Sarajevu" u "Zvezdara Teatru" omogućio je Savet za regionalnu saradnju (RCC), a portparol te organizacije Nenad Šebek poručio je da je osim ekonomske, privredne i političke saradnje u regionu, kulturna takođe veoma važna.

On je podsetio da je RCC prošle godine organizovao gostovanje pozorišta "Boško Buha" sa predstavom "Gospođa ministarka" u Sarajevu, a organizovano je i književno veče Vladimira Pištala.

Predstava "Balkanski špijun u Sarajevu" premijerno je izvedena 20. novembra 2012. godine, doživela je 50 izvođenja do sada, a beogradska publika će moći da je pogleda u "Zvezdara Teatru" u 19.30h.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.