Izvor: šumadija press | Četvrtak, 10.12.2015.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Meggle Srbija" planira povećanje proizvodnje i nova zapošljavanja

Kompanija "Meggle Srbija" u prethodnih godinu dana povećala je proizvodnju, proširila asortiman i izvoz domaćih proizvoda. Trenutno je u mlekari zaposleno 125 radnika.

Proizvodne pogone kragujevačke mlekare posetili su gradonačelnik Radomir Nikolić, načelnik Šumadijskog upravnog okruga Damjan Srejić i predstavnici Regionalne privredne komore Predrag Lučić i Dušan Petković.

– S obzirom na to da će Kragujevac u saradnji sa kineskom kompanijom CMEC dobiti postrojenje za preradu mesa, otvaraju se velike mogućnosti. U saradnji sa kineskim partnerom planiran je izvoz od 50.000 tona mesa na godišnjem nivou. Svi poljoprivrednici imaće priliku da uđu u kooperaciju. Pošto se na ovaj način povećava broj grla očigledno ćemo imati uvećanu količinu mleka, što bi svima odgovaralo – rekao je Nikolić.

Trenutno, kragujevačka kompanija ima dovoljne količine mleka, ali postoji potreba za proširenjem kapaciteta čime bi se stekli uslovi da se uključe i mali farmeri.

– Dobili smo sertifikat kako bi domaće proizvode izvozili na tržište Evropske unije. Veoma smo zadovoljni poslovanjem u ovoj godini. Planiramo da proširimo proizvodni pogon i da zaposlimo još radnika – kazao je Aleksandar Nedeljković, direktor "Meggle Srbija".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.