NavMenu

Niš za socijalne stanove izdvaja 95 miliona dinara - Grade se nove javne garaže, Tvrđava dobija video-nadzor

Izvor: eKapija Sreda, 09.12.2015. 12:02
Komentari
Podeli
Niš (Foto: Google Maps/screenshot)Niš
Programom razvoja grada Niša za 2016. godinu predviđeno je da naredne godine iz gradske kase bude izdvojeno 95 miliona dinara za izgradnju socijalnih stanova u naselju Duvanište, a da 50 miliona dinara dobije "Parking servis" za izgradnju javnih garaža.

Načelnik Uprave za privredu Dragan Karličić kazao je da Program ima za cilj da podstakne privredni razvoj, dolazak stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta.

- Pored socijalnih stanova u Ulici Majakovskog u Duvaništu, gradiće se i socijalni stanovi u naselju "Branko Bjegović", a njihovu gradnju finansiraće strani fondovi sa 2 mil EUR - rekao je Karličić, a prenosi "Jugmedia".

On je dodao da se među prioritetnim projektima u Programu razvoja grada Niša za narednu godinu nalazi i izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom "Keleš" i izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda.

Prema Karličićevim rečima, izrada studije izvodljivosti za izgradnju postrojenja za prečišćavanje i preradu otpadnih voda koštaće 130.000 EUR.

Karličić je naveo i da će grad Niš naredne godine izdvojiti 150 miliona dinara za završetak rekreativnih bazena, 55 miliona za izgradnju vodovnog sistema u selima Knežica, Perutina, Ćurlina i Belotinac, kao i 22 miliona dinara za vodovod u selu Vrelu.

On je dodao i da će grad Niš sa 36 miliona dinara finansirati program zapošjavanja pripravnika, a da će 75 miliona dinara biti izdvojeno za sufinansiranje projekata kod međunarodnih organizacija i ministarstava.

Tvrđava dobija video-nadzor

Ukupno 10 kamera bi trebalo da bude postavljeno širom niške Tvrđave. One će, kako kažu u Direkciji za izgradnju, biti povezane sa policijom i pokrivaće veći deo ovog dela grada. U Direkciji kažu da je montaža kamera u toku, a već je postavljeno ili zamenjeno 120 led svetiljki.

- Zamenjeno je javno osvetljenje u Tvrđavi koje nije menjano prilikom radova pre tri godine - kažu u Direkciji a prenose "Južne vesti". Za ove radove izdvojeno je 8,8 miliona dinara iz Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2015.godinu.

Podsetimo, nedavno je video-nadzor, takođe povezan s policijom, postavljen i na raskrsnici ulica Vojvode Mišića i Bulevara Zorana Đinđića.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.