NavMenu

U Abu Dabiju predstavljeni turistički potencijali Beograda

Izvor: Tanjug Sreda, 09.12.2015. 11:03
Komentari
Podeli
(Beograd) Predstavnici Grada Beograda i Turističke organizacije Srbije predstavili su u Abu Dabiju turističku ponudu i potencijal glavnog grada i naše zemlje turističkim radnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Sa delegacijom arapske turističke industrije, koju je sačinjavalo 12 predstavnika hotela i receptivnih agencija, održani su bilateralni sastanci kako bi što veći broj arapskih agencija uvrstio Beograd i Srbiju u svoju turističku ponudu.

- Sa dva leta dnevno iz Abu Dabija ka Beogradu i četiri puta nedeljno iz Dubaija, i bez potrebe izdavanja vize, Beograd sa okolinom predstavlja veoma atraktivnu destinaciju koja ima šta da ponudi tokom cele godine - navodi se u saopštenju.

Karakteristika putnika iz tog dela sveta je da putuju u manjim grupama, sa dosta članova porodice, da predstavljaju klijente visoke platežne moći, odsedaju u hotelima sa četiri do pet plus zvezdica i ostaju i po više nedelja na destinaciji.

- O tome koliko su dragoceni kao posetioci, dovoljno govori i podatak da troše više od 80 EUR dnevno po osobi. Takođe, spadaju u obožavaoce prirode čime cela okolina Beograda postaje vrlo zanimljiva za dnevne izlete do 120 kilometara - rekla je nakon sastanka Tijana Maljković, gradski sekretar za privredu.

Turistički poslenici UAE pokazali su interesovanje i za lov, investicije u proizvodnoj industriji i kupovinu nekretnina pored reka. Kako su prošle godine bili zemlja partner, Abu Dabi se već intenzivno priprema za beogradski sajam turizma u želji da poveća interesovanje i broj turista iz ovog regiona.

U okviru prezentacije premijerno je pušten i novi film TOS-a o Dunavu, a tom prilikom predstavio se i KUD "Lola" sa nekoliko interpretacija. Tokom susreta razgovaralo se i o projektu "Beograd na vodi", dogovorena je posebna saradnja između turističkih zajednica dve zemlje, kao i dolazak velikog broja arapskih novinara u funkciji medijske kampanje radi promovisanja Beograda i Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.