NavMenu

Neuspešna poslednja aukcija za prodaju "21. oktobra"

Izvor: RTV Kragujevac Utorak, 08.12.2015. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Kzenon/shutterstock.com)
I treća, poslednja aukcija za prodaju Društvenog preduzeća "21. oktobar" bila je neuspešna jer nije bilo zainteresovanih kupaca za dve imovinske celine preduzeća, na matičnoj lokaciji u Kragujevcu i Toponici kod Knića.

- Cena je išla i do trećine od početne na poslednjoj aukciji. Ali nema nepoznanica, nije bilo zainteresovanih, ne samo za preduzeće 21.oktobar. U celom procesu privatizacije rešenje nije našao veliki broj preduzeća i većina je ostala neprivatizovana. Verovatno da je takva klima, nema zainteresovanih investitora. Dosta je preduzeća sa starom opremom, zgradama, a starija je radna snaga što sve utiče na pad interesovanja - rekao je direktor DP "21. oktobar" Goran Stojković.

U rukovodstvu fabrike polažu nadu u unapred pripremljeni plan reorganizacije koji će do kraja ovog meseca, kako najavljuju, biti podnet Privrednom sudu u Kragujevcu.

Direktor Goran Stojković je uveren da će plan biti usvojen, kako bi preduzeće nastavilo da radi, uz rešavanje problema starih dugovanja fabrike.

- Planom reorganizacije pre svega se regulišu te naše istorijske obaveze koje imamo. Najverovatnije da će biti izvršena konverzija dela obaveza u državni ulog, a deo biti otpisan, o čemu očekujemo odluku Vlade. Po usvajanju plana reorganizacije preduzeće će nastaviti da posluje kao do sada, ali bez statusa društvene firme od 2016. godine - rekao je Stojković.

On je naveo da se za socijalni program opredelilo 115 radnika i izrazio očekivanje da će do kraja meseca biti realizovan, uz sredstva države od oko 68 miliona dinara. Potvrdio je da jednom broju radnika rukovodstvo nije odobrilo socijalni program zbog realizacije ugovorenih obaveza. U fabrici će ostati 78 radnika.

- Poslovno rukovodstvo donelo je takvu odluku da odredjenom broju zaposlenih ne odobri zahtev za socijalni program. Ostavljen je minimalan broj ljudi da bi mogli da poslujemo - rekao je Stojković.

Poslovna saradnja sa "Gorenjem" iz Valjeva odvija se bez zastoja. Preduzeće "21. oktobar" završiće ovu godinu sa isporukom 10 miliona plastičnih i metalnih delova za "Gorenje", što je i plan za 2016. godinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.