NavMenu

"Microsoft" nagradio "SMOR tim", koji se plasirao među šest najboljih svetskih ekipa na "Imagine Cup" u Seulu

Izvor: eKapija Petak, 05.10.2007. 08:59
Komentari
Podeli

Kancelarija "Microsoft" u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom za omladinu i sport, nagradila je učesnike takmičenja "Imagine Cup" koji su predstavljali Srbiju na svetskom finalu.

SMOR tim, koga čine Neven Tubić, Ivan Vujić, Milan Stojić i Sava Čajetinac, plasirao se među šest najboljih programerskih ekipa sveta, a Vladan Simov je u Seulu osvojio treće mesto u kategoriji "Projekat Hošimi". Oni su dobili na poklon "Microsoft Xbox 360" igračke konzole, a ove vredne poklone uručila im je Snežana Samardžić-Marković, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije.

- "Microsoft" u Srbiji snažno podržava sve akademske institucije i mlade ljude koji ih pohađaju. Mi želimo da na sve načine pomognemo njihovo obrazovanje, između ostalog i kroz takmičenje kao što je "Imagine Cup", zato što želimo da mladi ljudi budu što spremniji za različite profesionalne izazove kada završe svoje školovanje - istakao je Dejan Cvetković, generalni direktor "Microsoft" u Srbiji.

Zoran Subić, menadžer akademskih programa "Microsofta u Srbiji, pozvao je sve studente i učenike srednjih škola starijih od 16 godina da se prijave za "Imagine Cup 2008" čiji je slogan "Zamisli svet u kojem tehnologija omogućuje održanje životne sredine" i čije će finale biti održano polovinom 2008. u Parizu. Sve dodatne informacije u vezi takmičenja, propozicija i načina prijavljivanja zainteresovani mogu pronaći na web lokaciji takmičenja www.imaginecup.com.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.