NavMenu

Kompanija "Nelt" otvorila regionalni distributivni centar u Bijeljini vredan 1 mil EUR

Izvor: eKapija Subota, 05.12.2015. 09:17
Komentari
Podeli
Kompanija "Nelt" otvorila je u petak u Bijeljini novi distributivni centar. Ovom investicijom, vrednom 2 miliona konvertibilnih maraka (oko 1 mil EUR), završen je šestogodišnji investicioni ciklus, započet otvaranjem distributivnih centara u Sarajevu i Banja Luci, sa ciljem obezbeđivanja infrastrukture za nesmetano izvođenje distributivno prodajnih operacija na tržištu BiH.

Distributivni centar Bijeljina zauzima površinu od oko 2.000 m2, od čega 200 m2 čini skladišni prostor u temperaturnom režimu od 0 do 4 stepena, 540 m2 skladišni prostor u temperaturnom režimu od 10 do 20 stepeni i 560 m2 čini ambijentalno skladište. Ukupna površina kancelarijskog prostora iznosi oko 600 m2.

Centar će pokrivati prodaju i distribuciju na teritoriji severoistočne Bosne i Hercegovine, uključujući oba entiteta i distrikt Brčko, te veće gradove sa okolinom kao što su Bijeljina, Tuzla, Zvornik, Brčko i Modriča.

Skladišni prostor opremljen je najsavremenijom skladišnom opremom – visokoregalnim i čeonim viljuškarima i WMS sistemom GOLD kategorije, a do kraja naredne godine u ovom objektu biće implementirana i "Pick To Voice" tehnologija za komisioniranje robe putem glasovnih komandi, čiji je "Nelt" pionir u upotrebi na tržištima Srbije i Crne Gore.

- Izgradnja novog distributivnog centra zajedno sa implementacijom SAP poslovnog sistema, jedan je od najznačajnijih projekata "Nelta BiH" u 2015. godini. Imajući u vidu činjenicu da su novi skladišni kapaciteti izgrađeni prema najvišim tehnološkim i bezbedonosnim standardima, uveren sam da ćemo pored unapređenja postojećih operacija ostvariti i saradnju sa novim partnerima u narednom periodu - rekao je Neven Hadžisulejmanović, izvršni direktor "Nelt d.o.o".

Miloš JelićMiloš Jelić
Miloš Jelić, izvršni direktor "Nelt Grupe", kaže da je "kompanija 'Nelt' do danas na tržištu BiH investirala 15 miliona KM, obezbedila preko 250 radnih mesta i doprinela razvoju mladih i perspektivnih pripravnika koji su danas nosioci 'Neltovog' poslovanja u BiH. Izgradnja distributivnog centra u Bijeljini još jedan je značajan korak u unapređenju poslovnih procesa i zadovoljenju potreba naših partnera na ovoj teritoriji".

U ovoj poslovnoj godini kompanija će, saopšteno je, zabeležiti neto prihod od oko 100 mil EUR, što je po ostvarenim neto prihodima svrstava među četiri vodeća distributera robe široke potrošnje u BiH.

"Nelt" je prisutan na tržištu Bosne i Hercegovine od 2006. godine. Sa sedištem u Istočnom Sarajevu i distributivnim centrima u Banjaluci i Bijeljini kompanija zapošljava preko 200 ljudi. "Nelt" u BiH sarađuje sa principalima "Mondelez", "Arla", "Bic", "Philips", "British American Tobacco2, "Japan Tobacco International", "Fabrika duhana Sarajevo", "Neoplanta", "Kent" i "Majevica".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.