NavMenu

"Carnex" u 2015. investirao 3 mil EUR u razvoj i zaštitu životne sredine

Izvor: eKapija Petak, 04.12.2015. 15:42
Komentari
Podeli
Kompanija "Carnex" je u 2015. godini investirala više od 3 mil EUR u tehnološki razvoj u skladu sa najnovijim svetskim trendovima u proizvodnji i ekologiji, izjavila je Tijana Anđelić, generalna direktorka kompanije "Carnex".

- Osim najsavremenije automatske linije za punjenje pašteta, "Carnex" je investirao i u najsavremeniji pogon za proizvodnju fermentisanih kobasica, ali i u najsavremenije postrojenje za preradu otpadnih voda koje omogućava ispuštanje potpuno prečišćene vode u prirodni vodotok - dodala je ona.

Ona je navela da "svi zaposleni u "Carnexu" svakodnevno posvećeno rade kako bi opravdavali ukazano poverenje naših potrošača".

- U ekonomski vrlo izazovnoj godini koju prati pad kupovne moći i stagnacija životnog stnadarda, kompanija "Carnex" zadržava stabilnost i profitabilnost, ostvaruje rast izvoza, i dalje investira u unapređenje proizvodnje, inovacije i ekologiju. Briga o potrošačima nam je na prvom mestu, stoga su nam bezbednost i kvalitet proizvoda koje im nudimo prioritet. Ponosni smo što smo po tome prepoznati kako u našoj zemlji, ali i šire, kroz međunarodne sertifikate iz oblasti kvaliteta i bezbednosti hrane koje posedujemo - rekla je Anđelić.

Pored Crne Gore, BiH i Makedonije, "Carnex" je ušao i na tržišta Hrvatske i Slovenije, a u 2015. godini ostvario značajan rast i na ostalim tržištima EU zemalja. Dobijanjem HALAL sertifikata za posne, goveđe i riblje proizvode, ostvareni su preduslovi za nastup i na tržištima sa pretežno muslimanskim stanovništvom.

Tijana AnđelićTijana Anđelić
- Nekoliko puta, tačnije pet do šest puta povećan je i izvoz u zemlje Evropske unije u odnosu na prethodnu godinu i Rusiju - rekla je Anđelić.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, posetio je u petak "Carnex" i rekao da ta kompanija ima 1.500 dobavljača te da će, ako dobro posluje i izvozi, sve to dobro uticati ne samo na one koji su direktno zaposleni u njoj, već i na druge sektore u privredi.

- Uloga Privredne komore Srbije je da obezbedi dijalog privrede i države, da u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvima pomogne u rešavanju konkretnih problema privrednika i pruži im podršku u jačanju kapaciteta da što više proizvode i što bolje se pozicioniraju na inostranim tržištima - izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i istakao značaj kompanija kao što je "Carnex" za razvoj svih učesnika u lancu proizvodnje i privrede Srbije.

Pored ostvarenih rezultata i kvaliteta proizvoda po kojima je ova kompanija prepoznata, tokom posete predsednika Privredne komore Srbije, istaknut je značaj korišćenja domaćih sirovina u proizvodnji, poštovanja najviših standarda bezbednosti i kvaliteta, kao i kontinuiranog ulaganja u proizvodnju i inovacije.

"Industrija mesa Carnex", jedna je od vodećih mesnih industrija u regionu i lider na tržištu Srbije sa najvećim tržišnim učešćem od 18%. Ova domaća industrija mesa, apsolutni je lider u kategoriji pašteta sa 42% tržišnog udela, kao i u kategoriji gotovih jela, sa 52% tržišnog udela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.