Izvor: Tanjug | Petak, 04.12.2015.| 11:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nedelja norveške književnosti u Novom Sadu, Beogradu i Požarevcu od 8. do 11. decembra

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Srpski PEN centar organizuje Nedelju norveške književnosti od 8. do 11. decembra u Novom Sadu, Beogradu i Požarevcu. Ključni cilj programa Nedelja norveške književnosti jeste predstavljanje najvažnijih dela norveške literature koji su na srpski jezik prevedeni u poslednjih pet godina, kao i razgovor o tematskim, poetičkim i saznajnim iskustvima savremene norveške književnosti.

U programima Nedelje norveške književnosti učestvuju norveški autori Eugen Šuljgin, Kirsti Blom i Laš Svensen, prevodioci norveške književnosti u Srbiji, profesori skandinavistike, književni kritičari, kao i poznati srpski pisci.

Program Nedelja norveške književnosti podrazumeva književne večeri, čitanja, razgovore, panel diskusiju o prevođenju norveških dela u Srbiji, kao i susret norveških pisaca sa studentima skandinavistike na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Norveški pisci će tokom boravka u Beogradu posetiti više kulturnih i obrazovnih institucija, i imati više susreta sa medijima.

Srpski PEN centar je program Nedelja strane književnosti pokrenuo pre dve godine. Prošle godine zemlja u fokusu bila je Ukrajina, a programi su bili veoma posećeni i sa odličnim odjekom u medijima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.