NavMenu

Preduzeće "Prva petoletka - Delovi" iz Novog Pazara prodato za 2,2 mil EUR - Novi vlasnici "Numanović" i "Pejić tours"

Izvor: Beta Petak, 04.12.2015. 12:13
Komentari
Podeli
(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Preduzeće "Prva petoletka - Delovi" prodato je za 2,2 mil EUR konzorcijumu koji čine "Fabrika nameštaja Numanović SNS" i "Pejić tours" iz Novog Pazara, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Početna cena 70% kapitala tog društvenog preduzeća bila je nešto veća od 292.000 EUR, a kako je pristiglo više od jedne ponude, kupac je određen nakon javnog nadmetanja.

Pre konačnog zaključenja ugovora o prodaji, Agencija za privatizaciju će morati da dobije pozitivno mišljenje Uprave za sprečavanje pranja novca.

Prema podacima Agencije za privredne registre, "Fabrika nameštaja Numanović SNS" osnovana je 2014. a njen vlasnik je Sead Numanović. Zapošljava 85 radnika, a prošlu godinu su završili u plusu 50 miliona dinara.

Turističku agenciju "Pejić tours" osnovao je Murat Pejić 2003. godine. Trenutno zapošljava 35 radnika, a prema finansijskom izveštaju objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre prošle godine je imala dobit od preko 61 miliona dinara.

Pogon trsteničke "Prve petoletke" u Novom Pazaru ima 26 radnika, a u vlasništvu te fabrike je, osim hale i 40 mašina starih preko 30 godina, i oko četiri hektara građevinskog zemljišta.

Fabrika "Prva petoletka - Delovi" prodata je iz trećeg pokušaja, nakon što je početna cena smanjena sedam puta u odnosu na početnu i pošto se odustalo od uslova da kupac mora da se bavi metaloprerađivačkom delatnošću. Prvi oglas za prodaju tog preduzeća raspisan je maja ove godine, a početna cena je tada bila preko 2,1 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.