Izvor: eKapija | Četvrtak, 03.12.2015.| 12:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srđan Paskvali novi načelnik Uprave kriminalističke policije

Dosadašnji pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Srđan Paskvali imenovan je za načelnika te Uprave, čime je taj veoma važan sektor u policiji dobio šefa nakon više od godinu dana, prenose mediji.

Prethodni načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović smenjen je u junu 2014. godine. Paskvali je, pre imenovanja, nekoliko godina bio pomoćnik načelnika UKP.

Rešenje o njegovom postavljenju potpisao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u dogovoru sa direktorom policije Miloradom Veljovićem, koji je posle smene Milovića obavljao i funkciju šefa UKP.

Paskvali je počeo da radi u beogradskoj policiji, gde je nekoliko godina bio u odeljenju za uviđaje. Najviše iskustva stekao je tokom prikupljanja dokaza o brojnim zločinima devedesetih godina.

Kada je formirana Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK) Paskvali je bio jedan od šefova odeljenja za suzbijanje opšteg organizovanog kriminala. U UBPOK je došao iz jedinice "Poskok", koju su posle 2000. godine formirala tri koministra unutrašnjih poslova u prelaznoj vladi.

"Poskok" se bavio rasvetljavanjem najtežih krivičnih dela iz devedesetih - počev od ubistva Slavka Ćuruvije, zločina na Ibarskoj magistrali, do nestanka Ivana Stambolića. Bio je i član tima koji je istraživao otmice "zemunskog klana".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.