NavMenu

Mala i srednja preduzeća kičma privrede - Neophodno omogućiti MSP sektoru pristup finansijama

Izvor: Tanjug Sreda, 02.12.2015. 15:28
Komentari
Podeli
Mala i srednja preduzeća su kičma privrede svake zemlje i neophodno im je omogućiti pristup finansijama, ocenila je Kristina Rumke, projektni menadžer nemačke razvojne banke KFW, iz finansijskog sektora za razvoj, zadužena za jugoistočnu Evropu.

Ona je, u izjavi Tanjugu, povodom održavanja radionice u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, kazala da mala i srednja preduzeća doprinose da privreda postaje efikasnija i povećavaju i konkurentnost, a ujedno pomažu u održavanju i stvaranju radnih mesta. Rumke je podsetila da je Vlada Srbije, u saradnji sa Nemačkom dogovorila paket za podsticanje privrednog rasta i zapošljavanje, u čijem implementiranju učestvuje KFW.

Na radionici su predstavnici nemačke banke za razvoj razgovarali sa preduzetnicima kako se mogu poboljšati bankarski proizvodi u cilju bolje pristupačnosti malim i srednjim preduzećima, kako bi sredstva mogli da koriste za investicije.


Rumke je kazala da je bitno da lokalne banke nude kapital uz odgovarajuće uslove da bi preduzeća imala mogućnosti da svoje investicije finansiraju. Ona je objasnila da je puno preduzeća u nemogućnosti da dobije potreban kapital kroz kredite.

- Zato smo u kontaktu sa lokalnim bankama kako bi otvorile svoje kreditne linije za mala i srednja preduzeća - objasnila je Rumke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.