Izvor: Tanjug | Utorak, 01.12.2015.| 14:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

"CRH Srbija" kreditira mala i srednja preduzeća iz Šumadije i Pomoravlja sa 50.000 EUR

(Foto: love work 51/shutterstock.com)
Fabrika cementa "CRH Srbija" iz Popovca kod Paraćina raspisala je danas konkurs za dodelu malih zajmova (mikrokredita) malim preduzećima i preduzetnicima sa područja Šumadije i Pomoravlja, u iznosu od 50.000 EUR.

Maksimalni iznos kredita je 10.000 EUR, period korišćenja sredstava je 24 meseca, uz šest meseci "grejs" perioda i nominalnu kamatnu stopu od 4% na godišnjem nivou. Otplata kredita obavljaće se u jednakim mesečnim ratama.

Reč je o projektu pod nazivom "Idejom do razvoja", koji "CRH Srbija" sprovodi u saradnji sa Societe Generale bankom i Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u cilju razvoja privatnog sektora i podrške za unapređenje njihovog poslovanja, za povećanje konkurentnosti i inovativnosti malih preduzeća i preduzetnika, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije i opremu, saopšteno je iz ove fabrike.

Prijem zahteva počinje danas, a završava se 30. juna 2016. godine, "odnosno dok se ne utroše sredstva za ovu namenu".

Kandidati prijave za kredite mogu da se podnesu Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja ili kancelariji za lokalni ekonomski razvoj u svojim opštinama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.