NavMenu

Održan treći "Startup Weekend" u Novom Sadu

Izvor: Netokracija Utorak, 01.12.2015. 11:14
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Tokom prethodnog vikenda, 28. i 29. novembra, Novi Sad je ugostio treći "Startup Weekend" u organizaciji Poslovnog inkubatora Novi Sad, "IdeaLab" projekta i udruženja DaFED. Događaj je tokom 54 časa, koliko su učesnici imali na raspolaganju za realizaciju svoje tehnološke ideje, okupio više od 60 programera, dizajnera i preduzetnika, a više od 200 posetilaca uživalo je u ovoj razmeni ideja.

Učesnici "Startup Weekenda" koji su predstavili deset najuspešnijih ideja dobili su priliku da idu u finalni deo takmičenja. To znači da su timovi (koji su formirani na licu mesta) imali samo 54 časa da pokažu kako od svoje ideje mogu razviti održivi poslovni model, dok su im u ovom zadatku pomogli mentori i domaći ostvareni preduzetnici.

Na velikom finalu, održanom u nedelju, prisutni su imali priliku da vide odlične prezentacije, a stručni žiri sačinjen od Branislave Gajić Stanojević, prof. dr Gorana Stojanovića, Mirka Topalskog i Damjana Gatarića imao je izuzetno težak zadatak pošto je trebalo izabrati tri najbolje ideje.

Prvo mesto pripalo je devojakama iz tima "Mobile Wars". One su kreirale aplikaciju koja blokira upotrebu tableta ili telefona od strane dece dok roditelji nisu kod kuće. Drugo mesto pripalo je timu "CollabQa" koji je osmislio interesantnu ekstenziju za Slack koja sprečava prekide u radu, dok je treća pozicija bila rezervisana za "Task Whisperer" – tim koji je osmislio aplikaciju zaduženu da govor pretvara u tekst koji se kasnije može dodati u neki od alata poput Trella, Jire, Asane i drugih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.