NavMenu

Srbija otvara trgovinsku misiju u Nižnjem Novgorodu?

Izvor: Tanjug Utorak, 01.12.2015. 08:45
Komentari
Podeli
Srbija bi mogla da otvori trgovinsku misiju u Nižnjem Novgorodu u ruskoj oblasti Volga, izjavila je u ponedeljak, 30. novembra 2015. godine, predsednica Komiteta gradske uprave za spoljno-ekonomske i međuvladine odnose Elena Mišina, a prenosi ruska agencija Tas.

- Dogovoreno je da srpska strana preispita mogućnost uspostavljanja trgovinske misije u Nižnjem Novgorodu kako bi se promovisali srpski proizvodi na tržištu Federalne oblasti Volge - rekla je Mišina na radnom sastanku.

O mogućnosti otvaranja predstavničke kancelarije raspravljalo se tokom sastanka delegacije Nižnjeg Novgoroda sa ambasadorom Srbije u Rusiji, Slavenkom Terzićem, a učesnici bilateralnog sastanka su se takođe upoznali sa turističkim potencijalima Nižnjeg Novgoroda i sa pripremama grada za Svetski kup u fudbalu 2018. godine.

Preduzetnici iz Nižnjeg Novgoroda predložili su srpskoj strani da predstavi domaće turističke mogućnosti, kao što su skijanje, zdravstveni turizam i lovački turizam.


- U svetlu nedavnih događaja u svetu, srpske destinacije su od naročitog značaja za stanovnike Nižnjeg Novgoroda i region - naglasila je Mišina.

Region Nižnjeg Novgoroda i Srbija takođe planiraju razvoj saradnje između škola i univerziteta, kao i između institucija umetnosti i kulture, prenosi Tas.

Srpski ambasador je obećao da će obezbediti pomoć u isporuci udžbenika na srpskom jeziku u Rusiju, kao i pomoć u pronalaženju nastavnika srpskog jezika.

U aprilu 2015. godine, u Nižnjem Novgorodu je otvoren Centar za sprski jezik, podseća Tas.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.