NavMenu

Ministarstvo predstavlja Zemun - Evo zašto investirati baš u ovu opštinu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.11.2015. 17:03
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kroz projekat "Srpska slagalica" (Serbian Puzzle) promoviše jedinice lokalne samouprave širom Srbije. Ove nedelje, kako je saopštilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, predstavljen je Zemun.

Zemun ima, navodi se, sve što je potrebno za povoljan poslovni ambijent - veliki broj investicionih lokacija, saobraćajne veze, razvijenu infrastrukturu, obučen i obrazovan kadar, poslovnu i efikasnu administraciju, naučne i obrazovne institucije, hotelijersko-ugostiteljske i sportske objekte i predele očuvane prirode.

Zbog svog geografskog položaja, Zemun poseduje veliki privredni potencijal. Smešten je na desnoj obali Dunava, spojen sa starim jezgrom Beograda i Novim Beogradom, a preko mosta Mihailo Pupin sa levom obalom Dunava – Zrenjaninskim i Pančevačkim putem. Deo je Dunavske regije, prostora koji objedinjava raznolikosti – privredne, geografske, ekološke, kulturne i predstavlja izvanrednu lokaciju za razvoj poslovanja.

Među prednostima opštine Zemun ističu se i blizina dva aerodroma "Nikola Tesla" i "Batajnica", Koridora 10, Železničkog koridora, kao i brojne industrijske zone, postojeće i planirane.

Kapitalni investicioni projekat Zemuna je izgradnja novog pristaništa i marine koji će biti završeni u najskorijem roku, po evropskim standardima, i zahvaljujući kojima će se otvoriti velike mogućnosti za iskorišćenje razvojnih potencijala Zemuna, vezanih za privredu i turizam.

(Foto: bikeriderlondon/shutterstock.com)
U Zemunu posluje čitav niz uspešnih kompanija, predstavnika farmaceutske, hemijske, prehrambene, elektronske, drvne, tekstilne i građevinske industrije - "Galenika a.d.", "Galenika Fitofarmacija", "PharmaSwiss", "Veterinarski zavod Zemun", "Navip", "Coca-Cola HBC Srbija", "Minel-Schreder", "Knauf", "Ikarbus", "Ball Packaging Europe", "Metro-Cash & Carry Srbija", "Pupin-Telecom", "Polimark", "Visan", "Kokir gradnja" i mnoge druge.

Pored jakih privrednih subjekata Zemun se ponosi i velikim brojem naučnih institucija, koje su u službi jačanja privrede - Institut za kukuruz "Zemun polje", Institut za stočarstvo, Institut za hemijska ispitivanja, Institut za zaštitu bilja "Srbija", Institut za primenu nuklearne energije u poljoprivredi, Rudarski institut, Institut za mehanizaciju poljoprivrede i Institut za fiziku.

Predsednik gradske opštine Zemun Dejan Matić povodom promocije lokalne samouprave na čijem je čelu i učešća u projektu "Serbian Puzzle" kaže da "pored vrednog istorijskog nasleđa, pregršt kulturnih događanja, najveće bogatstvo Zemuna jesu ljudi, vredni i preduzimljivi, ponosni na svoj grad i poznati po ljubavi prema njemu. Ljudi koji umeju da rade i stvaraju, ali i da uživaju u boemskom i umetničkom ugođaju zemunskih kafana i ribljih restorana i podele to sa prijateljima i gostima".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.