NavMenu

Završena dokapitalizacija Procredit banke u Srbiji

Izvor: Ekonomist magazin Ponedeljak, 01.10.2007. 14:06
Komentari
Podeli

Procredit banka u Srbiji završila je dokapitalizaciju od 5 mil EUR kojom je povećala osnovni kapital na 29,6 mil EUR.

Povećanje kapitala je obavljeno upisom i izdavanjem šeste emisije akcija u kojoj su učestvovali postojeći akcionari banke "Procredit Holding", "Commerzbank" i "Evropska banka za obnovu i razvoj", srazmerno vlasničkom udelu.

Predsednik izvršnog odobra Procredit banke Dorte Vajdig, izjavila je da će novac iz dokapitalizacije plasirati u srpsku malu privredu i na taj način doprineti razvoju ekonomije Srbije.

Prokredit banka je do sada ukupno isplatila više od 260.000 kredita u vrednosti od 1,2 milijarde EUR, depozitna baza banke premašuje 336 mil EUR, a izdala je više od 130.000 platnih kartica. Banka preko mreže od 64 poslovnica u 42 grada Srbije opslužuje više od 260.000 klijenata, a zapošljava 1.600 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.