NavMenu

Kanadska Vlada donirala oko 700.000 EUR za sanaciju crpnih stanica Lipac i Bosut i uređenje rečnog korita u Lučanima

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.11.2015. 15:49
Komentari
Podeli
Ambasador Kanade u Srbiji, Filip Pinington (Philip Pinnington), potpredsednik vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović otvorili su danas crpnu stanicu "Bosut" u Sremskоj Mitrovici, koja je rekonstruisana sredstvima Vlade Kanade.

- Rekonstrukcija crpne stanice je od izuzetnog značaja za ceo kraj, jer njen rad je i sprečio veća izlivanja tokom poplava u maju 2014. godine - rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

Radovi na sanaciji, koji su trajali od septembra do novembra 2015. godine, obuhvatali su demontažu šest pumpi, defektoskopiju i popravku opreme. Da bi moguće plavljenje tokom sanacije bilo sprečeno, radovi su izvođeni u fazama.

- Vlada Kanade uputila je Srbiji pomoć posle poplava, da bi sprovela projekte prevencije. Uz rekonstrukciju crpnih stanica, završeno je i uređenje korita reke Bjelice u Lučanima, koja se od tada nijednom nije izlila- rekao je ambasador Kanade Filip Pinington.

Kako je naveo potpredsednik vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, pored sanacije crpne stanice Bosut, Vlada Kanade je finansirala i sanaciju crpne stanice Lipac u opštini Šid.

On je saopštio da je ukupna vrednost radova na crpnim stanicama je 517.000 kanadskih dolara, od čega je Vlada Kanade obezbedila 378.000 kanadskih dolara, a Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" dalo doprinos od 11,7 miliona dinara.

Vlada Kanade obezbedila je ukupno 1 milion kanadskih dolara (oko 707.000 EUR) za projekat sanacije crpnih stanica Lipac i Bosut u Sremskoj Mitrovici i Šidu, i uređenje rečnog korita reke Bjelice u Lučanima, što će doprineti zaštiti ovih opština od mogućih poplava.

Ovaj projekat sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) zajedno sa Javnim vodoprivrednim preduzećima "Vode Vojvodine" i "Srbijavode".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.