NavMenu

Kladovo dobija 170.000 EUR za unapređenje sistema za zaštitu od poplava

Izvor: Danas Četvrtak, 26.11.2015. 14:51
Komentari
Podeli
Sedam projekata unapređenja sistema za zaštitu od poplava u četiri opštine u Srbiji biće finansirano donacijom italijanske vlade, a od ukupne sume od 800.000 EUR za izvođenje radova u opštini Kladovo opredeljeno je oko 170.000 EUR.

Reč je o uređenju oko četiri kilometra korita Velike reke u Velikoj Kamenici, a dinamiku izvođenja radova definisali su predsednik opštine Kladovo Dragan Budujkić i ekonomski ataše italijanske ambasade u Srbiji Silvio Pentrela.

Inače, ugovore sa izvođačima radova odabranim na tenderu potpisao je ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, čime su stvoreni uslovi za realizaciju radova na unapređenju sistema za zaštitu od poplava. Osim kladovske opštine, projekti na unapređenju sistema za zaštitu od poplava donacijom Vlade Italije rade se još u opštinama Loznica, Krupanj i Osečina.

- Ambasador Manco insistirao je na ubrzanom početku radova kako bi se posao u Velikoj Kamenici završio do polovine januara naredne godine. S obzirom na posledice bujičnih poplava koje su još vidljive u opštini Kladovo ambasador Italije veoma je zadovoljan što će se raditi na projektu sređivanja Velike reke - kazao je ekonomski ataše Ambasade Italije u Srbiji Silvio Pentrela.

Opština Kladovo bila je jedna od opština u Srbiji u kojoj su prošlogodišnje bujične poplave nanele veliku materijalnu štetu. Ovdašnja lokalna samouprava preduzima niz konkretnih mera na poboljšanju preventivnog sistema zaštite od velikih voda.

- Gest italijanske ambasade doprineće da se konačno razreši problem Velike reke u čijem koritu su nagomilane velike količine šljunka i drugih naplavina. Zbog opšte besparice taj problem sami nismo mogli da rešimo. To su prepoznali naši prijatelji iz Italije koji su izdvojili novac za radove koje su na tenderu dobili zaposleni u JP "Vodoprivreda" iz Požarevca. Hvala im na tome - izjavio je predsednik opštine Kladovo Dragan Budujkić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.