Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.11.2015.| 14:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uspešna poslovna godina za kompaniju "Konstruktor" - Projektovanje i izgradnja proizvodnih i distributivnih objekata, retail parkova, mostova, hotela...

Deo nove konstrukcije Žeželjevog mosta koji se proizvodi u "Konstruktoru"
Deo nove konstrukcije Žeželjevog mosta koji se proizvodi u "Konstruktoru"
Beogradska kompanija "Konstruktor" ove godine je realizovala čitav niz projekata širom Srbije. Najnoviji, o kome je "eKapija" nedavno pisala, je projektovanje i izvođenje poslovno-proizvodnog objekta kompanije "AB Royal Trans" u Šidu. Ovaj projekat ugovoren je po sistemu "ključ u ruke" i to za logistički centar površine 1.206 m2 i spoljno uređenje ukupne površine 2.287 m2. Ugovor je potpisan u avgustu i očekivani završetak trebalo bi da bude krajem februara ili početkom marta 2016. godine.

Jedan od značajnih objekata na kome je angažovan "Konstruktor" je i proizvodnja i montaža dela čelične konstrukcije vezane za montažu "Žeželjevog mosta" u Novom Sadu. Novi most se gradi kao zamena za stari od prednapregnutog betona i nalazi se na evropskom železničkom Koridoru 10. Konstrukcija mosta je čelična, sa dva luka koji premošćavaju Dunav između Petrovaradina i Novog Sada - manji luk je raspona 177 m, visine 34 m sa vešaljkama, dok veći luk ima raspon od 219 m, ukupne visine 42 m sa vešaljkama. Most će imati dva železnička koloseka, dve trake za drumski saobraćaj i po dve biciklističke i pešačke staze.

Retail park Stop.Shop. u Nišu

Budući izgled Stop.shop. retail parka u Nišu
Budući izgled Stop.shop. retail parka u Nišu
Austrijska "Immofinanz Group", vodeća kompanija za nekretnine, investiranje i razvoj u Centralnoj i Istočnoj Evropi, ugovorila je krajem juna 2015. godine sa "Konstruktorom" izgradnju novog retail parka u Nišu. Ova kompanija je u okviru velikog lanca trgovinskih objekata "Stop.Shop." u aprilu 2015. u Čačku otvorila svoj prvi retail park na teritoriji Srbije, a u naredne tri do četiri godine planirano je otvaranje devet retail parkova "Stop.Shop." u Srbiji, sa prvim sledećim investicijama u Subotici i Valjevu.

"Konstruktor" je za izgradnju objekta u Nišu potpisao ugovor po sistemu "ključ u ruke". Ukupna kvadratura prodajnog prostora je oko 13.597 m2 (34 odvojena lokala), a ugovorom je obuhvaćeno izvođenje svih arhitektonsko-građevinskih radova, radova na mašinskim i elektro instalacijama, instalacijama vodovoda i kanalizacije, kao i radovi na enterijeru. Pored izgradnje objekta, kompanija "Konstruktor" izvodi radove i na uređenju spoljašnjih saobraćajnica na površini od oko 19.500 m2, a projektom se predviđa i izgradnja reklamnog totema visine 24m. Otvaranje objekta "Stop.Shop. Niš" se planirano je za april 2016. godine.

Nova proizvodna hala i dogradnja poslovne zgrade "Polimarka"

Kompanija "Konstruktor" dobila je 5. avgusta 2015 godine prilično specifičan tehnički zadatak da na lokaciji proizvodnog-poslovnog kompleksa kompanije "Polimark" u Zemunu projektuje i izgradi novu proizvodnu halu i da rekonstruiše i dogradi dva postojeća objekta. Pritom se svi predviđeni radovi moraju odvijati paralelno sa tokom poslovnog i proizvodnog procesa "Polimarka", što je dodatni organizaciono-građevinski izazov.

Industrijski kompleks "Polimark" nalazi se u Zemunu, neposredno pored magistralnog puta Beograd - Novi Sad, a u okviru njega "Konstruktor" izvodi radove na Industrijskoj hali BIN - projektovanje i izvođenje novog objekta što podrazumeva izvođenje kompletnih radova na izgradnji proizvodne hale, ukupne površine 1.600 m2, zatim na Sanitarno tehničkom bloku STB3 – nadogradnja trećeg sprata ukupne površine 450 m2, i na Industrijskom bloku STH – radovi na rekonstrukciji i tehnološkim promenama unutar hale.

Kompanija "Konstruktor" je angažovana kao generalni izvođač na projektovanju svih navedenih objekata, kao i na izvođenju AG radova, instalaterskih i zanatskih radova.

Retail parkovi i distributivni objekti

Aviv Park Zrenjanin
Aviv Park Zrenjanin
U okviru poslovnog kompleksa "Aviv park" u Zrenjaninu, "Konstruktor" je projektovao i izveo četiri objekta, ukupne površine 1.632 m2, dok je sa kompanijom "Bilje Borča", iz Beograda u septembru ugovoreno projektovanje i izvođenje skladišnog objekta. Za potrebe proširenja kapaciteta ugovoren je projekat izgradnje novog skladišta površine 1.727 m2, koje će služiti za pakovanje gotove robe.

Takođe u septembru kompanija "Konstruktor" je po sistemu "ključ u ruke" ugovorila projektovanje i izvođenje poslovno-skladišnog objekta kompanije "Novo beogradsko knjižarsko" (NBK) iz Beograda. Radi proširenja kapaciteta i tržišnog uticaja kompanija NBK se odlučila za gradnju novog poslovnog kompleksa na lokaciji u Starim Banovcima, a kompletan posao je poveren "Konstruktoru" – projektovanje i izgradnja objekta površine 2.271 m2, kao i kompletno spoljno uređenje na površini od 2.296 m2.

Prvi proizvodni objekat kompanije "Indoadriatic Industry" u Srbiji

Proizvodno-poslovni centar kompanije "Indoadriatic industry" u Inđiji
Proizvodno-poslovni centar kompanije "Indoadriatic industry" u Inđiji
Kompanija "Konstruktor" ima odličnu saradnju i sa stranim kompanijama, pa je tako u prvoj polovini 2015. godine ugovorila, projektovala i privela kraju izvođenje prvog proizvodno-poslovnog objekta za proizvodnju dehidriranih nudli u Srbiji, čiji je investitor indonežanska kompanija "Indoadriatic Industry". Objekat se nalazi u industrijskoj zoni u Inđiji, a "Konstruktor" je projektovao ceo proizvodni kompleks i izveo arhitektonsko-građevinske radove, radove na vodovodu i kanalizaciji, mašinske i elektroinstalacije, kao i radove na pristupnim saobraćajnicama i spoljnom uređenju.

Zbog svojih specifičnosti, a pre svega jer se radi o stranom investitoru sa kojim je ugovoren projekat po sistemu "ključ u ruke", ovaj objekat izabran je kao promotivno-reprezentativni za posetu studenata Građevinskog fakulteta iz Beograda i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta iz Niša, koju je kompanija "Konstruktor" organizovala 22. maja 2015. godine.

Drugi distributivni objekat kompanije "Eyemaxx" u Novim Banovcima

Prvi objekat kompanije "Eyemaxx" u Novim Banovcima
Prvi objekat kompanije "Eyemaxx" u Novim Banovcima
Nakon uspešno realizovane prve faze projektovanja i izgradnje "LogCentra Beograd" (logistička hala od oko 10.500 m2, prilazni putevi i drugi infrastrukturni radovi), renomirana austrijska kompanija "Eyemaxx" i kompanija "Konstruktor" zaključili su aneks ugovora o projektovanju i izgradnji II faze "LogCentra Beograd". Taj deo posla odnosi se na projekat "ključ u ruke" za novi objekat – distributivnu halu od oko 7.000 m2.

Ugovorena je hala betonske konstrukcije, sa slaganim krovom i panelima, a planirano je da se svi radovi završe do 1. februara 2016. godine. Očekuje se da, kao i u okviru prve zgrade, zakupci novog objekta budu poznate logističke kuće, a za kompaniju "Konstruktor" ovo je posebno značajan projekat jer se radi o nastavku saradnje sa svetski poznatim investitorom - kompanijom "Eyemaxx".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE