Izvor: eKapija | Sreda, 25.11.2015.| 15:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izaslanik srpske kulture - Hotel "Envoy" u srcu Beograda spojio udobnost, umetnost i poslovni život

Ušuškan u Čika Ljubinoj broj 13, hotel "Envoy" otvorio je vrata svojim gostima u junu ove godine. Za samo nekoliko meseci, uspeo je da privuče brojne goste sa svih svetskih meridijana.

U jeziku diplomatije, ‘envoy’ označava specijalnog izaslanika, diplomatu sa posebnom misijom. Prilikom putovanja, i sami postajemo izaslanici svojih nacija i država, razmenjujući ideje, želje i snove. Zato nije slučajnost što se "Envoy" hotel nalazi na tako značajnoj beogradskoj lokaciji.

Kao idealna lokacija za ovu građevinu izabrana je ulica u samom centru Beograda, koja istovremeno prikazuje ubrzani ritam metropole, ali i spokoj varoši čija se istorija skriva od pogleda prosečnog turiste, a osim toga nosi i naziv srpskog diplomate i književnika iz XIX veka, Ljube Nenadovića.

Ana Jovićević, menadžerka prodaje i marketinga u ovom hotelu, objašnjava za naš portal da se već iskristalisao profil njihovog prosečnog gosta, i da su to uglavnom korporativni gosti, pripadnici srednjeg i višeg menadžmenta.

Kako kaže "preko rezervacionih sistema im dolazi oko 40% gostiju a oni teže da to bude do 30%. Da im primarno klijenti budu firme sa kojima prave korporativne ugovore po posebnim cenama. Postoji naravno i jedan deo individualnih gostiju. Osim korporativnih, ciljna grupa su svakako i predstavnici diplomatskog kora, predstavnici kulturnih i obrazovnih institicija, kao što su Beogradska filharmonija, Beogradski rektorat, Narodno pozorište... "

Popunjenošću kapaciteta posle samo nekoliko meseci rada su zadovoljni, kao i prosečnom cenom noćenja, što je pored prosečne popunjenosti kapaciteta, drugi važan cilj hotelijera.

Spoj kulture i udobnosti

"Envoy" hotel je jedini hotel u turističkoj ponudi Beograda, koji će predstavljati izaslanika srpske kulture, sa posebnom misijom da se ljudi iz različitih krajeva sveta povežu i razmene iskustva i ideje. Ova nova riznica umetničkih dela izdvaja se po tome što sadrži vredne radove naših slikara nastale između Prvog i Drugog svetskog rata, kao i biblioteku sa preko 500 odabranih naslova.

- Beograd je grad bogate istorije i kulture, nažalost ne uvek dovoljno promovisane, a naša ideja je bila da izgradimo hotel koji će dati svoj doprinos toj vrsti promocije - smatraju u ovom hotelu.

"Envoy" je gradski butik hotel koji svojim enterijerom nudi svakom gostu osećaj da je kao kod kuće. Slogan pod kojim će "Envoy" voditi poslovanje jeste "hotel koji vas poznaje", što podrazumeva individualni pristup i posvećenost svakom gostu, koji će svima koji nam ukažu poverenje,boravak u hotelu, ali i Beogradu učiniti prijatnim.

Kongresna sala, fitnes i spa

Hotel se prostire na devet spratova u rekonstruisanoj zgradi nekadašnje australijske ambasade. Ima 49 soba, od kojih su 42 jouble, 6 je Junior apartmana, dok su posebno ponosni na executive apartman koji se nalazi na poslednjem spratu i sa čije se terase pogled pruža ka Dorćolu i Dunavu.

Za nesvakidašnji enterijer ovog hotela, zaslužni su umetnički radovi Mome Kapora, Predraga Milosavljevića, Stojana Aralice, Marka Čelebonovića, i mnogih drugih velikana. Sve sobe u svom sastavu imaju pisaći sto, interaktivni smart televizor, pristup besplatnom bežičnom internetu i sef, a gosti hotela besplatno mogu da se opuste u fitnes i spa centru sa teretanom, sobom za masažu, saunom i turskim kupatilom.

Hotel nudi i konferencijsku salu, kapaciteta do 50 mesta, opremljenu za sve vrste poslovnih skupova. Kako ističe naša sagovornica, poseban kuriozitet je što je sala osvetljena dnevnom svetlošću, što klijentima posebno prija.

Takođe, restoran internacionalne kuhinje otvoren je ne samo za goste koji odsedaju u hotelu, već i za sve one koji se šetajući najužim centrom prestonice odluče za kvalitetne specijalitete tradicionalne, italijanske i francuske kuhinje.

 

 

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.