Izvor: eKapija | Petak, 28.09.2007.| 13:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Korporativna društvena odgovornost - izazovi i tendencije

Mark Emanuelson

Pitanja korporativne društvene odgovornosti zaokupljaju pažnju najvećih svetskih kompanija, kao i medija i javnosti uopšte. Konferencija "Korporativna društvena odgovornost - izazovi i tendencije", u organizaciji "Ekonomist Media Grupe" održana je 27. septembra u beogradskom hotelu "Hyatt". Na konferenciji su predstavljeni programi i projekti vezani za razne aspekte društvene odgovornosti.

Mark Emanuelson
(Luiz Heeren)

Luiz Heeren, generalni direktor "British American Tobacco" za jugoistočnu Evropu izjavio je tom prilikom da je društvena odgovornost kompanije važan deo ukupne poslovne strategije "British American Tobacco".

- BAT od dolaska na teritoriju Srbije, pre 11 godina, podržao mnoge projekte za razvoj lokalne zajednice. Trudili smo se da pokrijemo što više različitih oblasti podjednako važnih za napredak jedne zemlje. Naši projekti su iz oblasti kulture, zdravstva zaštite životne sredine - rekao je Luiz Heeren.

Mark Emanuelson
(Gustavo Navaro)

Gustavo Navaro (Gustavo Navarro), generalni direktor "Holcim" Srbije, rekao je na pomenutoj konferenciji da "Holcim" posluje u oblasti korporativne društvene odgovornosti kroz jačanje standarda zaštite na radu i zdravstvene zaštite, uvodeći OHSAS 18000 – međunarodni sistem kontrole standarda zaštite na radu i zdravstvene zaštite, i kroz uvođenje Pravilnika o proceni rizika.

Navaro je izjavio da je će se u narednom periodu "Holcim" Srbija, kao deo "Holcim" grupacije, koncentrisati na uvođenje ISO 26000 sertifikata, a njihov cilj je da smanje emisiju ugljen-dioksida za 20% po toni cementa do 2010. godine, u poređenju sa 1990. godinom.

Mark Emanuelson

- U cilju približavanja mrežne tehnologije i usavršavanja IT stručnjaka, kompanija "Cisco", svetski lider u proizvodnji mrežnih rešenja za internet, u Srbiji je otvorila 10 "Cisco" mrežnih akademija, što dobro pokazuje u kojoj meri i s kojom upornošću "Cisco" utiče na razvoj društva ulaganjem u obrazovanje - rekao je na konferenciji o društvenoj odgovornosti Mark Emanuelson, direktor za komercijalnu prodaju u centralnoj i istočnoj Evropi.

On je dodao je da je "Cisco" u Srbiji pokrenuo F_email projekat koji uključuje besplatan kurs za nezaposlene žene kako bi stekle nova znanja iz oblasti informacionih tehnologija i postale konkurentnija radna snaga na tržištu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.