Izvor: Beta | Utorak, 24.11.2015.| 18:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zdravstveni i aktivni turizam potencijali za zajednički proizvod Srbije i Crne Gore

(Foto: Shutterstock)
Srbija i Crna Gora trebalo bi da formiraju zajednički turistički proizvod da bi bile konkurentne ostalim turističkim destinacijama, izjavio je u utorak, 24. novembra 2015. godine, predsednik Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne Gore (PKCG) Dragan Ivančević.

On je agenciji Beta kazao da bi Srbija i Crna Gora zajednički turistički proizvod mogle da naprave u zdravstvenom i aktivnom turizmu, jer u tim ponudama obe zemlje imaju značajnih potencijala.

- Jako je važno da sve potencijale Srbije i Crne Gore, koji se tiču prirodnih i kulturnih vrednosti, unapredimo kroz zajedničku i permanentnu saradnju. Turističke ponude obe zemlje trebalo bi što više da se povezuju i da se stvara zajednički turistički proizvod kojim bi bili konkurentni ostalim turističkim destinacijama - kazao je Ivančević.

On je naglasio da je na sastanku predstavnika Odbora za turizam i ugostiteljstvo privrednih komora Srbije i Crne Gore u Privrednoj komori Srbije (PKS) dogovoreno da se u februaru 2016. za vreme Sajma turizma u Beogradu napravi zajednički forum i da će do tada biti spremni projekti za zajedničke turističke proizvode.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.