NavMenu

Festival morskih specijaliteta "Dani Ade Bojane" od 20. novembra do 13. decembara u Beogradu

Izvor: eKapija Petak, 20.11.2015. 08:38
Komentari
Podeli

Ada Bojana, iako skrivena od pogleda i masovnog turizma, najpoznatiji je prirodni dragulj Jadrana. Sa dve strane okružena je rekom Bojanom, dok je sa treće zapljuskuje najčistija morska voda. Zahvaljujući svom od civilizacije izolovanom položaju i jedinstvenom prirodnom ekosistemu, Ada Bojana nije samo omiljeno odredište turista željnih privatnosti, već i pravi raj za sve one koji cene kvalitetnu rečnu i morsku ribu. Nadaleko poznata ponuda njenih restorana, sada je zahvaljujući manifestaciji "Dani Ade Bojane" dostupna i Beograđanima. Ovaj festival izvornih specijaliteta od autohtone rečne i morske ribe organizuje renomirani restoran "Sent Andrea" iz Zemuna uz gostovanje čuvenog restorana "Ćićkova čarda" sa Ade Bojane.

Tokom ovog jedinstvenog festivala vrhunskih gastronomskih specijaliteta, koji traje od 20. novembra do 13. decembra, sa zemunske obale Dunava širiće se morska atmosfera, a goste će grejati čuvena riblja čorba napravljena po dobro čuvanom receptu kulinarskih majstora sa Ade Bojane. Svakog dana na trpezu restorana "Sent Andrea" stizaće i sveži ulovi lokalnih ribara sa ušća ove reke u jadransko more, koje će na tradicionalan način pripremati šefovi kuhinje ovog restorana i njihove kolege iz "Ćićkove čarde".

Za Adu Bojanu važi ne samo da je mesto jedinstvene prirodne lepote, sa najčistijom rečnom i morskom vodom, već i da atmosferom neutrališe negativne misli. Manifestacija "Dani Ade Bojane" jedinstvenim konceptom svakako donosi ono najbolje što Ada u gastronomskom smislu nesebično daje svojim vernim gostima, istinskim hedonistima istančanog ukusa, koji joj se uvek iznova vraćaju.

Iskoristite jedinstvenu priliku da uživate u svežim ulovima ribara sa ušća reke Bojane u Jadransko more. Pored najcenjenijih morskih riba i plodova mora na trpezi restorana naći će se i brodet od jegulje, ulcinjske skakavice, lice, luc, gof...

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.