NavMenu

Pokrenut projekat za razvoj preduzetništva "Šansa za novi početak"

Izvor: eKapija Sreda, 18.11.2015. 15:45
Komentari
Podeli
Sa današnje konferencijeSa današnje konferencije
Projekat za razvoj preduzetništva "Šansa za novi početak" pokrenut je danas, u cilju podsticanja preduzetnika u Srbiji i ohrabrivanja građana da iskoriste svoje znanje i mogućnosti za započinjanje sopstvenog biznisa.

Kako je rečeno na konferenciji u Privrednoj komori Srbije (PKS), u narednih šest meseci biće održano osam preduzetničkih sajmova na kojima će biti predstavljen taj projekat koji su zajednički pokrenuli Srpska asocijacija menadžera (SAM), DNA Communications i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Prva tri sajma održaće se u Nišu, Kruševcu i Subotici, rekla je izvršna direktorka SAM Jelena Bulatović.

- Preduzetničke ideje i preduzetnička iskustva koja će biti predstavljena na sajmovima trebalo bi da pruže posebnu podršku radnicima preduzeća u restrukturiranju, da im ukažu na to kako najbolje mogu da iskoriste svoje znanje, iskustvo i sredstva, te da razvijanjem preduzetničkog duha obezbede radno mesto za sebe i članove svojih porodica - rekla je Bulatović.

Ona je navela da je projekat namenjen i svima ostalima koji žele da se oprobaju u preduzetništvu i pokrenu sopstveni biznis.

- Na preduzetničkim sajmovima biće predstavljeno oko 200 preduzetničkih incijativa, koje su osmišljene na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji - rekao je direktor Agencije "DNA Communications" Dejan Ranđić.

Na konferenciji je rečeno da će svi zainteresovani moći da dobiju savete o tome u koje oblasti mogu potencijalno investirati, šta je sve potrebno za pokretanje biznisa i kolika su početna sredstva.


Savetnica potpredsednika Vlade u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Vidosava Džagić rekla je da razvoj preduzetništva predstavlja osnovu oporavka privrede i noseću granu ekonomskog razvoja zemlje.

Direktorka Centra za usluge i posredovanje u PKS Nataša Kecman ocenila je da je sektor malih i srednjih preduzeća uspešan nosilac razvoja srpske ekonomije i da ostvaruje značajan doprinos u kreiranju novih radnih mesta.

"Šansa za novi početak" je projekat koji sprovodi SAM sa agencijom "DNA Communications" i uz finansijsku pomoć USAID. Podržali su ga Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Privredna komora Srbije, kao i brojni lokalni partneri koji se bave razvojem preduzetništva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.