NavMenu

Nastavlja se akcija sa turističkim vaučerima - Kampanja "Moja Srbija" donela rast broja domaćih i stranih gostiju

Izvor: Tanjug Sreda, 18.11.2015. 14:32
Komentari
Podeli
Kampanja "Moja Srbija" dala je više nego dobre rezultate, a akcija sa vaučerima će biti nastavljena već od 1. januara 2016. i trajaće cele godine, najavio je danas potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
On je na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS), na kojoj je predstavljena promotivna zimska kampanja "Zima prija svima", rekao da je kampanja "Moja Srbija" donela rast domaćih i stranih turista za 12%, rast noćenja za 9%, kao i rast deviznog priliva.

- Kampanja "Moja Srbija" dala je više nego dobre rezultate - 14.000 ljudi je koristilo vaučere, ukupno je ostvareno 118.000 noćenja, u proseku 8,5 noćenja po korisniku. Pošto je ovo bio pilot projekat, koji je trajao oko tri i po meseca, moramo biti više nego zadovoljni - rekao je Ljajić.

On je naveo da su domaći turisti najviše posećivali Vrnjačku Banju, Beograd, pa Zlatibor, dok su strani turisti najviše dolazili u Beograd, Novi Sad i na Zlatibor, a potom i u Vrnjačku Banju.

- Zemlje iz kojih nam najčešće dolaze turisti su - na prvom mestu BiH, zatim iz Turske, Crne Gore, Nemačke, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Ruske Federacije - naveo je ministar turizma i naglasio da će Srbija sasvim sigurno imati uspešnu turističku godinu, kada se govori o broju stranih i domaćih turista.

Ljajić je naglasio da će do kraja godine i početkom sledeće biti doneta strategija razvoja turizma, kao i 10 pravilnika u skladu sa zakonom o turizmu.

- Za naše građane najvažniji je Pravilnik o garanciji putovanja, hoćemo da stanemo na put prevarama pojedinih turističkih agencija, nećemo više da govorimo o tome svake sezone - rekao je Ljajić i istakao da će se povećati iznosi osiguranja i garancija i naveo da će minimalna bankarska garancija za putničku agenciju biti 300.000 EUR.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac rekla je da njena organizacija, zajedno sa "Skijalištima Srbije", Udruženjimam banja i hotelsko-ugostiteljske privrede, ove godine, sa drugom temom i porukom, ide u kampanju promocije planinskih centara i proširuje je pozivom da se godišnji odmori tokom zime provedu i u banjama, a da se praznici provedu u gradovima.

- Kampanja 'Zima prija svima' sprovodiće se kroz više medijskih kanala - TV, radio, ambijentalna promocija, bilbordi, u Srbiji i u zemljama regiona. To su koraci koji su krenuli od 15. novembra i sukcesivno će se nadovezivati do kraja decembra - rekla je Plamenac.

Ona je sigurna da će nova kampanja proizvesti pozitivan rezultat i dodala da se "Moja Srbija" nastavlja i da će se sprovoditi i sledeće godine.

Potpredsednik Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede HORES Aleksandar Vasilijević istakao da je ova sezona najuspešnija u proteklih 10 godina, i da su zimski centri Kopaonik, Zlatibor i Stara Planina ostvarili rast od 10, 20, odnosno 100%. Direktor "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić rekao je da je kampanja "Moja Srbija" dala odličan i vidljiv rezultat, i da je to bila najuspešnija letnja sezona ikada, dok je sekretar Udruženja banja Srbije Vladan Vešković naveo da su srpske banje uvek bile u vrhu kada je u pitanju turistički promet u Srbiji i domaći gosti, a ove godine, kako je naglasio, u prvih devet meseci bio je dvocifren procenat stranih turista u banjama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.