NavMenu

Do kraja novembra nova uredba o besplatnoj struji za ugrožene

Izvor: Beta Sreda, 18.11.2015. 12:52
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Parezanović)
Nova uredba o besplatnoj struji i gasu za ugrožene, kojom će biti otklonjeni nedostaci zbog kojih je postojeća uredba proglašena neustavnom, biće doneta do kraja novembra, najavila je danas državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipović.

- Uredba je trebalo da bude i ranije doneta, ali je bitno da su sredstva na poziciji za energetski ugrožene kupce za iduću godinu u budžetu povećana za više od pola - rekla je Mirjana Filipović novinarima u Beogradu, na konferenciji o regionalnom tržištu električne energije.

Ona je dodala da će biti proširena i lista energetski zaštićenih kupaca, kao i pojednostavljene procedure za prijavljivanje, ali nije navela detalje.

- Sve je rađeno u saradnji sa Svetskom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom i zato ovaj proces malo kasni - kazala je Mirjana Filipović.

Ona je podsetila da nema prijema novih zahteva za energetski ugrožene kupce i da se samo postupa po zahtevima koji su već predati.

Prethodnu uredbu o energetski zaštićenim kupcima Ustavni sud je stavio van snage 1. oktobra. Od tada se ne podnose ni novi zahtevi, a prema ranijim najavama iz Ministarstva energetike, nova uredba trebalo je da bude doneta do kraja oktobra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.