Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 16.11.2015.| 08:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Amazon" traži 2.500 radnika u Češkoj

Američka kompanija za internet trgovinu "Amazon" traži 2.500 ljudi za svoj distributivni centar u Češkoj, otvoren u oktobru. Oni bi trebalo da pomognu u obradi narudžbina čiji broj pred Božić i Novu godinu značajno raste, rekao je agenciji ČTK portparol "Amazona" u Češkoj Karel Tašner.

U distributivnom centru sada radi 1.500 stalno zaposlenih.

- Postoji veliko interesovanje za sezonski rad. Već sada imamo više od 1.400 zaposlenih na određeno vreme i svakog dana dolaze desetine ljude - kaže Tašner. Do kraja 2017. godine distributivni centar će imati 2.000 stalnih i još 3.000 sezonskih radnika.

Koliko pošiljaka dnevno će češki centar slati nije objavljeno, ali je, na primer, tokom letošnje jednodnevne akcije kada su korisnici širom sveta imali mogućnost da iskoriste specijalne popuste, "Amazon" svake sekunde u svetu distribuirao 398 komada robe.

- Tokom ovogodišnjeg Crnog petka koji je najprometniji dan božićnog špica očekujemo da će taj broj biti premašen - dodao je Tašner.

Distributivni centar u blizini Praga na površini od 95.000 m2 je sastavni deo evropske distributivne mreže "Amazona". Ta kompanija u Evropi ima 28 distributivnih centara, a ukupno 96 u celom svetu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.