NavMenu

Za zimsko održavanje puteva 3 milijarde dinara

Izvor: Tanjug Subota, 14.11.2015. 09:18
Komentari
Podeli
Sve je spremno za zimsko održavanje državnih puteva u Srbiji u dužini oko 15.000 km, koje će trajati od sutra do 31. marta, izjavio je pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Saša Stojanović navodeći da su za tu namenu predviđene tri milijarde dinara.

Zimski režim održavanja puteva počinje u nedelju i do kraja godine je planom poslovanja JP "Putevi Srbije" predviđeno 800 miliona dinara za zimsku službu, a preostali iznos od tri milijarde do 31. marta, rekao je Stojanović Tanjugu.

U zemlji ima oko 700 kilometara autoputeva, oko 4.100 državnih puteva prvog B reda i oko 10.250 km puteva drugog reda.

- Pripreme za zimsko održavanje puteva su završene i sve sirovine su pripremljene, kao i svake godine, a mehanizacija je spremna - rekao je Stojanović.

On, ipak, očekuje da će lepo vreme u zemlji što duže potrajati kako bi se završili radovi na rehabilitaciju puteva na mestima gde ima kašnjenja zbog objektivnih okolnosti, kao i radovi na Koridoru 10 predviđeni za ovu godinu.

Kako kaže, obavljene su pripreme na pojedinim delovima putne mreže, a naročito u Vojvodini, kako bi se sprečilo nagomilavanje snežnih nanosa tokom zime.

"Putevi Srbije" su, takođe, u dogovoru sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture napravili punktove duž autoputa kod Subotičke petlje, Srbobrana, Bačke Topole, Rume i Kuzmina, naveo je pomoćnik ministra.

Prema njegovim rečima, ti punktovi koji će biti dežurni 24 časa kako bi se otklonile sve posledice eventualnih loših vremenskih uslova.

Stojanović savetuje vozačima da tokom zimske sezone obavezno koriste zimske gume uprokos lepom vremenu, kao i da imaju kod sebe lance za vožnju po planinskim predelima.


On je istakao da će tokom zimske sezone posebna pažnja biti posvećena održavanju puteva ka turističkih destinacija, kao i mestima sa većim usponima i pojavom magle.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je, takođe, izjavio da je zimska služba "Beograd puta" spremna za predstojeću zimsku sezonu ističući da je obavljen remont kompletne mehanizacije službe i nabavljena dovoljna količina putne soli.

- Potpuno smo spremni za prvi sneg u Beogradu - rekao je Mali, koji je sa saradnicima obišao zimsku službu i Komandni centar tog preduzeća i precizirao da je već nabavljeno 8.000 tona putne soli.

Uoči početka zimske sezone, Mali je rekao da je čišćenje snega zajednička aktivnost i da će u taj posao biti uključene sve gradske službe i javno-komunalna preduzeća, ali je apelovao i na građane da čiste ispred svojih kuća i zgrada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.