NavMenu

Danas je svetski Dan pažnje

Izvor: eKapija Petak, 13.11.2015. 12:07
Komentari
Podeli

(Foto: focal point/shutterstock.com)
Želeći da ostanu verni pravim vrednostima i negovanju lepih tradicija, koje su osnova ovog brenda, "Najlepše želje" nastavljaju sa obeležavanjem 13. novembra, Dana pažnje u Srbiji i ove godine.

U svim "Štark" radnjama u Beogradu sve posetioce tog dana obradovaće slatka iznenađenja i mali znaci pažnje. Cilj im je da pokrenu lanac ljubaznosti nizom malih znakova pažnje želeći da ulepšamo dan svojim potrošačima i inspirišemo ih da i oni to isto urade.

Na Dan pažnje "Najlepše želje" vraćaju osmeh na lice, ali i inspirišu da pažnju bar taj dan poklonite nekoj drugoj osobi. Bilo da je u pitanju član porodice ili neko ko to ne očekuje, komšija ili prolaznik koga srećete svaki dan na ulici. Budite hrabri da učinite prvi korak. Samo jedna osoba je potrebna da pokrene promenu u drugima, koje vode do ljubaznijeg i humanijeg okruženja.

Jer, svet je pun ljubaznih ljudi, a ukoliko ih ne možete pronaći, budite vi ti ljudi.

Jedan od povoda za ovakvu inicijativu je i istraživanje koje svake godine objavljuje CAF (Charity Aid Foundation), a sprovodi agencija "Gallup", koje pokazuje da se Srbi ne nalaze među najdarežljivim i najljubaznijim nacijama. Naime, prema Svetskom indeksu davanja (WGI) Srbija se krajem prošle godine nalazila na začelju liste - 123. mestu, što ukazuje da ne pokazujemo empatiju i ne ukazujemo dovoljno pažnje jedni drugima.

Svetski dan pažnje ustanovljen je na inicijativu Svetskog pokreta za ljubaznost, u Tokiju, 13. novembra 1998. godine. Posebno se obeležava u Kanadi, Japanu, Australiji, Nigeriji i Saudijskoj Arabiji, a poslednjih nekoliko godina sve veću popularnost stiče i u Indiji, Italiji, Singapuru i Velikoj Britaniji.

"Najlepše želje" su poznate kao brend koji prati i nove trendove u komunikaciji, pa su pripremili posebnu aktivaciju za sve fanove i slatka izmenađenja i u digitalnom svetu. Vodimo vas kroz svet "Najlepših želja" gde vas čekaju skriveni tragovi koji vode do slatkih nagrada. Više informacija vas očekuje na zvaničnoj Facebook stranici brenda: www.facebook.com/najlepsezelje

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.