NavMenu

Poslovni forum "Porodične firme-stub razvoja ekonomije Srbije" 30. novembra u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.11.2015. 13:15
Komentari
Podeli

Poslovni forum "Porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije", drugi po redu, koji organizuju "Color Press Group" i Centar za edukaciju "Pro Educa", održaće se 30. novembra u hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu. Cilj ovog foruma je okupljanje, razmena iskustava i znanja među privrednicima i najpriznatijim stručnjacima u ovoj oblasti iz Srbije i regiona. Pored osnivača, vlasnika i menadžera porodičnih firmi, forum će okupiti i predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti, gradonačelnike, načelnike privrednih odeljenja opština i gradova širom Srbije, strukovnih udurženja, međunarodnih organizacija, studenata, kao i najznačajnije medije u Srbiji, saopštili su organizatori.

Centar za edukaciju "Pro Educa", već godinama pokušava da usmeri fokus nadležnih na porodične firme, kako bi ih animirali da se bave jednim od najznačajnijih pitanja za privredu. Kod nas ne postoji dovoljno razvijena svest o značaju porodičnih firmi za ekonomiju, posebno ako se ima u vidu da su to firme koje stvaraju 75% novih radnih mesta na svetu, navodi se u saopštenju.

Većina kompanija u regionu jugoistočne Evrope koje su, po vlasništvu, u teoriji klasifikovane kao porodični biznisi, nemaju razvijenu politiku porodičnog upravljanja koja bi se bavila pitanjem porodičnog aspekta biznisa i osigurala održivost kompanije kao poslovnog subjekta u vlasništvu porodice i pod njenim rukovođenjem. Stanje porodičnih firmi u Srbiji ne zaostaje u ovoj statistici. Zbog toga je ovaj Poslovni forum prepoznat kao veoma važan događaj, jer predstavlja priliku da se vlasnici i rukovodioci porodičnih firmi upoznaju sa daljim mogućnostima za edukaciju, programima unapređenja poslovanja i ekspertsku podršku u oblasti upravljanja porodičnim firmama.

Prisutni će imati priliku da čuju vlasnike uspešnih porodičnih firmi, vodeće stručnjake u oblasti ekonomije, upravljanja promenama, menadžmenta i kriznog menadžmenta, poput Veselina Jevrosimovića, Borisa Vukića, prof. dr Jake Vadnjala, Natalije Pekić, Roberta Ličena i mnoge druge.

Kroz predavanja i panel diskusije govornici će ponuditi i konkretna rešenja za neke od zajedničkih izazova sa kojima se suočavaju sve porodične firme u Srbiji. Prenos vlasništva s prve na drugu generaciju, angažovanje neporodičnih menadžera, nedovoljno razvijen sistem odlučivanja, nepostojanje strategije nasleđivanja i aktuelni tržišni uslovi poslovanja samo su neke od tema ovogodišnjeg foruma.

Detaljan Program predstojećeg događaja možete pronaći OVDE.

Više informacija o načinima prijavljivanja učesnika, kao i mogućnostima akreditovanja novinara možete pronaći OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.