NavMenu

"Draexlmaier" gradi još jednu proizvodnu halu od 13.000 m2 u Zrenjaninu

Izvor: Beta Četvrtak, 05.11.2015. 13:13
Komentari
Podeli
Zrenjanin (Foto: Google Maps/screenshot)Zrenjanin
Nemački "Draexlmaier group", koji u Zrenjaninu zapošljava oko 3.400 ljudi, izgradiće još jednu halu površine 13.000 kvadratnih metara u zrenjaninskoj industrijskoj zoni "Bagljaš", najavio je danas direktor kompanije "Draexlmaier" u tom gradu Andreas Jozef Veber.

- Dodatnim proširenjem, povećaćemo proizvodne kapacitete i omogućiti dobijanje novih projekata u budućnosti, a samim tim očekujemo i otvaranje novih radnih mesta - rekao je Veber, ali nije precizirao o kom broju novih radnika je reč.

Posle sastanka u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, predstavnicima zrenjaninskih javnih preduzeća, "Elektrodistribucije" i banaka, Veber je rekao da će sa obučenim radnicima, dobrim poslovnim okruženjem, saradnjom sa lokalnom samoupravom i sindikatom, uspeti da doprinese razvoju te kompanije u Zrenjaninu.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je za sve dobra vest to što najveći poslodavac u gradu proširuje svoj pogon i izrazio zadovoljstvo što je "Draexlmaier" prepoznao Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje.

- Raduje me što imaju ovako ambiciozne planove i što žele da u najkraćem roku izgrade tih 13.000 m2, a zato smo i organizovali ovaj sastanak s predstavnicima svih preduzeća od kojih se traži saglasnost i koji učestvuju u realizaciji projekta izgradnje - rekao je Janjić.

On je rekao da je najavljeno da bi novi pogoni trebalo da budu izgrađeni do polovine naredne godine, a da će sve što bude zavisilo od gradske administracije, građevinske dozvole i slično, biti izdati u rekordno kratkom vremenu.

"Draexlmaier Group" posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu, u pogonima te kompanije montiraju se električne instalacije za proizvođače automobila.

U zrenjaninskoj industrijskoj zoni "Bagljaš" posluje u halama površine od oko 13.500 m2 koje će fizički biti spojene sa novom halom, a trenutno je zaposleno oko 3.400 ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.