NavMenu

Milijardu ljudi svakog dana uloguje se na "Facebook" - Čista zarada za tri meseca 891 mil USD

Izvor: seebiz.eu Četvrtak, 05.11.2015. 12:39
Komentari
Podeli
"Facebook" je u trećem tromesečju 2015. ostvario čistu dobit od 891 mil USD što je 11% više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, zahvaljujući snažnom rastu oglašavanja i broja korisnika najveće svetske društvene mreže. Ukupni prihodi dostigli su 4,5 mlrd USD, što je oko 40% više nego godinu dana ranije.

Pritom su prihodi od oglašavanja, koji čine najveći deo prihoda "Facebooka", porasli za 45,4%, na 4,3 mlrd USD. Najviše su porasli prihodi od oglašavanja na mobilnim uređajima, pa sada čine oko 78% ukupnih prihoda od oglašavanja, dok su pre godinu dana iznosili 66%.

Najveća globalna društvena mreža imala je na kraju trećeg tromjesečja 1,55 milijardi aktivnih mesečnih korisnika širom sveta, 14% više nego godinu dana pre. Pritom njih 1,39 milijardi pristupa usluzi putem pametnih telefona ili drugih mobilnih uređaja.

Porastao je i broj korisnika koji svakodnevno pristupa "Facebooku" pa je u trećem tromesečju po prvi put svakodnevno toj mreži pristupalo više od milijardu korisnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.