Izvor: Blic | Sreda, 04.11.2015.| 15:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vlada Srbije saudijskom princu nudi Matarušku, Bogutovačku i Ribarsku banju - Arapi merkaju i poljoprivredne kombinate

(Foto: Xesai/shutterstock.com)
Saudijski princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz al Saud, sin saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza, mogao bi da postane novi vlasnik nekoliko banja, specijalnih bolnica i hotela koji su u državnom vlasništvu.

Naime, srpske vlasti ponudiće princu Matarušku, Bogutovačku i Ribarsku banju, dva hotela u Vrnjačkoj banji - "Zvezda" i "Fontana", Specijalnu bolnicu "Čigota" na Zlatiboru, bolnicu za rehabilitaciju u Novoj Varoši, kao i turističko preduzeće "Romulijana" u Gamzigradskoj banji.

Rok za privatizaciju tih firmi je kraj ove godine, a u suprotnom ih čeka stečaj.

Izvor "Blica" kaže da će Vlada pokušati da dogovori i sve moguće načine za dolazak turista iz Saudijske Arabije u našu zemlju.

Ministar Rasim Ljajić je potvrdio da će sa saudijskim princem potpisati memorandum o saradnji u oblasti turizma, te da je cilj da Srbija privuče što više investicija iz te zemlje.

Nakon posete saudijskog princa, u našu zemlju doći će i menadžment najvećeg saudijskog poljoprivrednog holdinga "Sabik" koji za investicije ima na raspolaganju 50 mlrd EUR. Ova kompanija dolazi da bi snimila stanje u posrnulim srpskim poljoprivrednim kombinatima, čija je privatizacija u toku, poput "PKB Beograd".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.