Izvor: Radio 021 | Sreda, 04.11.2015.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prodaje se deo novosadske autobuske stanice ATP "Vojvodina" - Početna cena 3,68 mil EUR

Novi Sad
Javna licitacija dela imovine ATP "Vojvodina", u okviru kompleksa njihove autobuske stanice na Sentanadrejskom putu, zakazana je za 10. decembar. Kako se navodi u oglasu, na prodaju će biti zgrade starog i novog servisa za autobuse i stara upravna zgrada, sve ukupne površine više od 5.500 m2, sa zemljištem površine veće od dva hektara.

Početna cena novog servisa sa okolnim zemljištem je 2,4 mil EUR, a starog servisa i upravne zgrade sa okolnim placom 1,28 mil EUR. U oglasu stoji i da je odluku o prodaji doneo Nadzorni odbor u okviru Plana reorganizacije preduzeća.

Ovom licitacijom će se površina gde se nalazi autobuska stanica, koju je svojevremeno sagradio Ilija Dević dok je bio vlasnik ATP "Vojvodine", pre poništenja privatizacije prepoloviti i u vlasništvu onog što je ostalo od ovog preduzeća u stečaju ostaće samo zgrada nove stanice od skoro 5.000 m2.

Inače, Ilija Dević je kupio ATP 2004. godine, a potom je 2005. zajedno sa gradskim vlastima najavio gradnju nove autobuske stanice. Nova stanica je otvorena 2007. godine, ali je zatvorena posle nekoliko meseci zbog toga što niko nije koristio njene usluge. Dević je optužio novosadsku vlast da su mu naneli štetu time što nisu zatvorili Međumesnu autobusku stanicu koja je u vlasništvu Grada.

Agencija za privatizaciju je u međuvremenu zbog nepridržavanja odredbi ugovora o prodaji ATP-a raskinula ugovor sa Devićem, a firma je otišla u stečaj.

Dević je takođe tužio Grad po više osnova, ali sve tužbe su ili odbijene ili su u toku žalbeni postupci. Jedina tužba koja je do sada rezultirala presudom je iz 2013. godine, po kojoj je Grad ATP "Vojvodini" morao da isplati više od 3 mil EUR za naknadu štete, što je otprilike i vrednost imovine koja se sada prodaje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.