Izvor: Tanjug | Sreda, 04.11.2015.| 10:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro kraj radova na povezivanju dvokolosečne pruge Gilje-Ćuprija-Paraćin na "Koridoru 10"

(Foto: Milica Stevuljević)
Na ulazu u Železničku stanicu Ćuprija, posle demontaže starog koloseka, radnici i stručnjaci građevinskog inženjerskog preduzeća "Konstruktor" iz Beograda, danas su počeli radove na povezivanju dvokolosečne pruge Gilje-Ćuprija-Paraćin.

Reč je o konekciji levog koloseka u dužini 100m i desnog u dužini 70m, izjavio je Tanjugu inženjer "Konstruktora" na gradilištu Stefan Pavlović.

- Očekujemo za oko desetak dana potpuni završetak građevinskih radova na pruzi, koji podrazumevaju izradu donjeg i gornjeg sloja ovde i u Gilju - istakao je Pavlović i dodao da graditeljima pruge na ruku ide veoma lepo vreme.

"Konstruktor" je podizvođač radova italijanske kompanije "Italiana Costruzioni", koja gradi novu dvokolosečnu prugu Gilje-Ćuprija-Paraćin. Na pruzi je puno radnika i mašina preduzeća iz Srbije i Italije, uporedo vrši se demontaža starog koloseka i instalacija i postavlja nova.

Železnička stanica u Ćupriji, kroz koju ne prolazi nova dvokolosečna pruga, gotovo je zatrpana starim demontiranim šinama, ali i novim materijalima.

Nova dvokolosečna pruga Gilje-Ćuprija-Paraćin, na "Koridoru 10", duga je 10,5 km, projektovana za brzine do 167 km na sat i planirano je da bude puštena u saobraćaj ovog meseca. Jedan, levi kolosek, ove pruge, od Jagodine do Ćuprije, je već u saobraćaju od 9. oktobra.

Izgradnja ove deonice pruge, sa novim železničkim mostom na Velikoj Moravi, finansira se kreditom Evropske investicione banke u iznosu 16,2 mil EUR, a investitor je "Železnica Srbije". Kontaktnu električnu mrežu i signalne urađaje na pruzi izvodi kompanija "Siemens".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.