NavMenu

EIB finansira obnovu škole u Čurugu - Radovi vredni 17 miliona dinara

Izvor: Dnevnik Sreda, 04.11.2015. 09:42
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Ove jeseni je Osnovna škola "Đura Jakšić" u Čurugu opasana skelama, jer se obnavlja fasada, a rade se i velike prepravke u učionicama i kabinetima, menjaju se prozori, što će značajno doprineti uštedi energenata za grejanje.

Ova škola našla se na listi odabranih za "Program modernizacije škola", za koji su Republika Srbija i Evropska investiciona banka (EIB) zaključile finansijski ugovor. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku o izboru prijavljenih škola za finansiranje projekta izgradnje, rehabilitacije ili modernizacije školskih objekata.

Na čuruškoj školi u okviru ovog programa biće saniran krov, zamenjena stolarija, te sanirani zidovi i podovi, a vrednost predviđenih radova je preko 140.000 EUR ili oko 17 miliona dinara.

Radove izvodi "Jugogradnja" iz Beograda. Program se finansira iz sredstava zajma Evropske investicione banke i lokalne samouprave koja je obezbedila izradu projekta, njegovu tehničku kontrolu, rešenje kojim se odobrava izvođenje, kao i mere koje se odnose na bezbednost.

Radove koji se privode kraju nedavno je obišao predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić i složio se sa direktorkom škole Svetlanom Rajić da je sledeći korak u poboljšanju uslova rada u ovoj školi nabavka novog nameštaja, jer postojeći datira još iz osamdesetih godina prošlog veka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.