NavMenu

Novi film iz serijala o Džejmsu Bondu - Srpska premijera "Spektre" u 11 sala

Izvor: Politika Sreda, 04.11.2015. 08:44
Komentari
Podeli
Srpska premijera novog filma iz serijala o Džejmsu Bondu – "Spektra" biće održana večeras u bioskopu "Sinepleks" u TC "Ušće", i to u svih 11 sala tog multipleksa.

U 24. nastavku priče o tajnom agentu 007, glavnu ulogu ponovo tumači Danijel Krejg, kome je "Spektra" četvrti film u Bond serijalu. Prvi put je tumačio junaka Ijana Fleminga 2006. u filmu "Kazino rojal", a usledili su "Zrno utehe" i najisplativiji film serijala – "Skajfol" koji je zaradio više od milijardu dolara i osvojio dva Oskara, jedan za najbolju originalnu pesmu komponovanu za film, koju je izvela Adel.

Krejg je u nekoliko navrata izjavio da će napusti serijal posle filma "Skajfol", ali se posle njegovog ogromnog uspeha u svetu predomislio. Slično je izjavljivao i nedavno, pred svetsku premijeru novog filma, a da li će još jednom obući odelo agenta 007 znaće se čim se vidi isplativost "Spektre" u stotinama miliona dolara.

Film "Spektra" režirao je Sem Mendes, dobitnik Oskara za režiju drame "Američka lepota" i reditelj "Skajfola". Uloga glavnog negativca poverena je Kristofu Valcu, dobitniku Oskara za epizodne uloge u filmovima Kventina Tarantina "Prokletnici" i "Đangova osveta". Ovoga puta uz Bonda su dve žene: Lea Sejdu kao nova Bond devojka i Monika Beluči kao, kako je objasnila, njegova dama, dok je posle Džudi Denč uloga M dodeljena Rejfu Fajnsu.

Prema sinopsisu filma, tajanstvena poruka iz Bondove prošlosti poslaće ga u misiju u Meksiko, a potom i u Rim gde će upoznati Luciju Skijaru (Beluči), prelepu i misterioznu udovicu poznatog kriminalca. Bond će se infiltrirati na tajni sastanak i otkriti postojanje zlokobne organizacije poznate pod imenom "Spektra". U međuvremenu u Londonu Maks Denbih – M (Fajns), novi direktor sektora za nacionalnu bezbednost, istražuje Bondove ranije zadatke i traži razloge zbog kojih je MI-6 uopšte potreban. Kako se agent 007 približava vođi "Spektre" saznaće za zastrašujuću vezu koju ima sa neprijateljem kojeg sve vreme pokušava da pronađe.

Novi film o Bondu već obara rekorde gledanosti. U Velikoj Britaniji, gde je 26. oktobra održana svetska premijera, u prvoj nedelji prikazivanja zaradio je više od 58 mil EUR i time sa prvog mesta skinuo hit "Hari Poter i zatvorenik iz Askabana" iz 2004. koji je u prvih sedam dana zaradio 34 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.