Izvor: Tanjug | Utorak, 03.11.2015.| 13:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

NIS i "Exit fondacija" promovišu uspešne mlade ljude - raspisuju konkurs "Youth Heroes"

Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
"Naftna industrija Srbije" (NIS) i "Exit fondacija" raspisuju konkurs "Youth Heroes", namenjen promociji uspešnih mladih ljudi, koji predstavljaju pozitivne uzore u društvu, saopšteno je danas iz NIS-a.

Priznanja "Youth Heroes" će biti dodeljena u pet oblasti: obrazovanje/nauka, preduzetništvo, društveni aktivizam, kultura/umetnost i kreativna industrija, a biće podeljene po tri nagrade u svakoj kategoriji.

Najbolje kandidate će birati stručna komisija sastavljena od predstavnika NIS-a, "Exit fondacije" i uglednih pojedinaca iz navedenih oblasti.

Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi uzrasta od 15 do 30 godina sa državljanstvom Republike Srbije, koji imaju posebna dostignuća, nagrade ili priznanja iz oblasti obrazovanja, kulture ili umetnosti, društvenog aktivizma, preduzetništva i kreativne industrije.

Konkurs je otvoren do 23. novembra, dok će 15 najboljih kandidata biti proglašeni u decembru.

Raspisivanje konkursa predstavlja nastavak kampanje "Youth Heroes", kojom NIS i "Exit fondacija" promovišu pozitivne uzore u društvu. Nakon organizovanja konferencije posvećene uspešnim mladim ljudima, među kojima su promovisani i stipendisti NIS-a, kompanija i fondacija su ustanovile i "Youth Heroes" priznanja, kao sledeći korak u afirmaciji istinskih heroja današnjice.

Pored brojnih programa namenjenih mladima, NIS i na ovaj način nastoji da pruži podršku mladima u Srbiji, u skladu sa svojim sloganom "Budućnost na delu".

Svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave popunjavanjem formulara na sledećoj adresi: http://www.exitfest.org/sr/news/traze-se-mladi-heroji-srbije, a prijave potom treba poslati na adresu exitfoundation@exitfest.org, do 23. novembra 2015, navodi se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.