Izvor: eKapija | Utorak, 03.11.2015.| 08:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Belgrade Cloud 2015" u hotelu "Holiday Inn" od 4. do 6. novembra 2015.

(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
U beogradskom hotelu "Holiday Inn" od 4. do 6. novembra 2015. održaće se "Belgrade Cloud 2015".

Organizatori manifestacije su "EuroCloud Star Audit Asocijacija" (ECSA), kompanija SGS, vodeća globalna kompanija u oblasti sertifikacije, inspekcije, verifikacije i testiranja u više od 180 zemalja kroz 1.650 kancelarija i laboratorija sa 80.000 zaposlenih, i kompanija "Native" koja ima status "EuroCloud" ambasade u Srbiji, saopštili su organizatori.

Zahvaljujući sjajnoj saradnji "Native" i "EuroCloud Star Audit Asocijacije", nezavisne neprofitne organizacije koja je osnovana kako bi provajderi usluge "Cloud computing" mogli da nude standardizovana rešenja, a kupci znali šta nabavljaju, jedan od počasnih učesnika "Belgrade Cloud 2015" je Tobias Holvart, direktor "EuroCloud Star Audita" i potpredsednik "EuroCloud Europe".

Tom prilikom biće ugošćeni još neki učesnici 6. "EuroCloud" kongresa u Barceloni (održanog od 7. do 9. oktobra 2015.) a prisutni će biti u prilici da saznaju sve o najnovijim dostignućima u oblasti "cloud computinga", neophodnosti standardizacije ovih usluga i sertifikacije kompanija koje se bave pružanjem usluga "cloud computinga" kod nas.

Pokrovitelj "Belgrade Cloud 2015" je Direkcija za elektronsku upravu Republike Srbije. Počasni gost na otvaranju biće ambasador Norveške u Beogradu, Arne Sanes Bjornstad, koji će, zajedno sa direktorom Direkcije za eUpravu Dušanom Stojanovićem i generalnim sekretarom službe Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Marinkom Radićem, otvoriti skup, navedeno je u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.