NavMenu

"Sojaprotein" potpisala ugovor sa vodećim svetskim konsultantom u oblasti proizvodnje soje "International Protein Services Inc"

Izvor: eKapija Sreda, 19.09.2007. 08:48
Komentari
Podeli

Kompanija "Sojaprotein" A.D. iz Bečeja potpisala je juče (18. septembar 2007. godine) ugovor sa vodećom svetskom kompanijom za usluge konsultovanja u oblasti proizvodnje soje i sojinih proteina "International Protein Services Inc".

Ta saradnja ima za cilj uspešnu realizaciju projekta izgradnje pogona za proizvodnju sojinih proteinskih izolata i koncentrata, koji je "Sojaprotein" upravo započela i čija se finalizacija očekuje u decembru 2009. godine, saopštila je bečejska kompanija.

Fabrika za proizvodnju sojinih proteinskih izolata i koncentrata biće druga te vrste u Evropi i imaće godišnji kapacitet od 15.000 tona. Inženjeri kompanije "International Protein Services Inc" aktivno će učestvovati u realizaciji projekta izgradnje nove fabrike i u saradnji sa timom "Sojaproteina", osiguraće da čitav projekat bude uspešno ostvaren.

Izgradnja fabrike sojinih proteinskih izolata i koncentrata predstavlja šansu, navodi se u saopštenju, da "Sojaprotein" uđe na novo tržište koje je vredno više od 3 milijarde EUR.

Kompanija "Sojaprotein" je 4. septembra 2007. godine potpisala i ugovor sa "Energoprojekt Industrijom" o projektovanju buduće fabrike dok će IPS obezbeđivati "podlogu".

Šansa za bečejsku kompaniju leži i u činjenici da će izgradnjom ove fabrike ona postati najveći nezavisni evropski proizvođač vrednih sirovina za industriju mesa i industriju zdrave hrane i imaće mogućnost da zadovolji povećanu tražnju za ovim proizvodima u zemljama u okruženju, Rusiji i EU.

Predviđeno je da oko 70% ukupne godišnje proizvodnje sojinih proteinskih izolata i koncentrata bude plasirano na strana tržišta i na taj način će ukupni prihodi biti povećani za 30-40 mil EUR, a dobit može biti povećana za više od 7 mil EUR godišnje, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.