NavMenu

Bespovratna pomoć od 5,1 mil EUR za podsticaj životnog standarda stanovništva jugozapadne Srbije

Izvor: Tanjug Utorak, 18.09.2007. 13:26
Komentari
Podeli

Predstavnici Vlade Srbije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj potpisali su danas (18. septembar 2007. godine) u Beogradu ugovor o bespovratnoj pomoći od 5,1 mil EUR za podsticaj društveno-ekonomskog razvoja i poboljšanje životnog standarda stanovništva jugozapadne Srbije.

Ugovor su u Vladi Srbije potpisali šef kancelarije UNDP u Beogradu Lens Klark, srpski ministar finansija Mirko Cvetković i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

Marković je rekao da će sredstva biti namenjena za sedam opština jugozapadne Srbije i to - Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Nova Varoš, Prijepolje, Priboj i Raška.

- Osnovni cilj programa "Razvoj opština u jugozapadnoj Srbiji - faza 2" je povećanje zaposlenosti i jačanje lokalnih organa vlasti, kao i poboljšanje komunalne infrastrukture - objasnio je Marković.

Cvetković je rekao da od 5,1 mil EUR pomoći, deo od 4,9 mil EUR doniraju Evropska agencija za rekonstrukciju, UNDP i Švajcarske kancelarije za saradnju, dok će opštine iz svojih budžeta obezbediti oko 265.000 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.