NavMenu

Snažan rast prodaje "Delhaize Srbija" u prethodna tri meseca

Izvor: eKapija Petak, 30.10.2015. 12:06
Komentari
Podeli
"Delhaize group" nastavila je i u trećem kvartalu 2015. godine da beleži pozitivne rezultate, a prema finansijskom izveštaju za ovaj kvartal, "Delhaize Srbija" ostvarila je snažan porast prodaje.

- Naš povratak pozitivnom rastu prodaje u prodavnicama u Belgiji samo je prvi korak u vraćanju našeg poslovanja na stazu održivog rasta. Započeli smo sa drugačijom organizacijom radnji, koja svoju primenu očekuje od sredine novembra u 53 prodavnice. U jugoistočnoj Evropi smo bili potpomognuti dobrim rezultatima našeg poslovanja u Grčkoj ovog leta ostvarili smo odličan pomak u Rumuniji i u Srbiji zabeležili snažan rast prodaje u radnjama - kaže Frans Miler, predsednik i generalni direktor "Delhaize group".

- Unapred se radujemo poslednjem kvartalu ove godine i uvereni smo da ćemo dostići rezultate i slobodan tok gotovine u skladu sa očekivanjma. Istovremeno, nastavljamo da napredujemo po pitanju predloženog spajanja sa "Aholdom" i na dobrom smo putu da ovu transakciju završimo do sredine 2016. godine - dodao je Miler.

I na američkom tržištu "Delhaize" je ostvario odlične rezultate.

- Pokretač rasta naših prihoda u Americi bio je "Food Lion", ali je i "Hannaford" zabeležio pozitivan rast nakon previranja sa konkurencijom prošlog leta. Ostvarili smo značajan napredak u našoj ključnoj strateškoj inicijativi "Lako, sveže i dostupno" u kompaniji "Food Lion" kroz renoviranje radnji u Vilmingtonu i Grinvilu, ponovno otvaranje 162 radnje na tržištu Ralija pre dve nedelje i kroz pripremanje za naše naredno tržište u 2016. godini - navodi Miler.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.