Izvor: Tanjug | Petak, 30.10.2015.| 09:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Neizvesna sudbina RTV "Vranje" i "Radio Subotice" - "Studio B" čeka 350.000 EUR investicija

(Foto: Maxx-Studio/shutterstock.com)
Predstavnici RTV "Vranje" i "Radio Subotice" izrazili su zabrinutost za sudbinu tih medija, nakon isteka roka za privatizaciju, budući da nisu dobili nove vlasnike.

Bivši direktor RTV "Vranje" Zoran Veličković rekao je da je pitanje šta će biti posle 31. oktobra sa medijima koji su za sad uslovno prodati i nemaju pravo na podelu besplatnih akcija, a kupac odustane.

- RTV "Vranje" je u problemu, šta ako 3. novembra kupac odustane? U kom će statusu ostati mediji čiji ugovori, iz bilo kog razloga, budu poništeni - zapitao je Veličković.

Direktor "Radio Subotice" Ljubiša Stepanović rekao je da postoji realna mogućnost da se taj medij ugasi od 1. novembra, jer je teško da će radio, koji emituje program na tri jezika sa tri odvojene redakcije, nastaviti da postoji preuzimanjem besplatnih akcija.

Sa druge strane, nova vlasnica "Studija B" Ružica Krdžić rekla je da je privatizacija te kuće dobar primer i da su tokom procesa prodaje bili ispoštovani svi rokovi.

Kako je objasnila, osim 500.000 EUR koliko je koštao "Studio B", pred novim vlasnicima je i ulaganje od 350.000 EUR u naredne dve godine, kao i isplata dugovanja i tekućih troškova.

- "Studio B" je brend i smatramo da tu ipak može da se napravi dobar posao, jer mi smo pre svega investitori. "Studio B" će svakako ostati gradski servis - rekla je Krdžić.

Ona je, međutim, kao zamerku na proces privatizacije, navela lošu procenu vrednosti medija, smatrajući da se pre svega vrednovala oprema.

- Procena vrednosti medija je urađena loše, u slučaju "Studija B" vrednovala se oprema koja je takva da odmah možemo da je bacimo, a zapravo najviše vrede brend, tradicija, ljudi, kultne emisije - rekla je ona.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.