NavMenu

Titulu "Žena zmaj" ponelo 11 preduzetnica iz Srbije - UPŽ dodelilo tradicionalna priznanja

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.10.2015. 13:41
Komentari
Podeli
Dobitnice ovogodišnje nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja"Dobitnice ovogodišnje nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja"
Udruženje poslovnih žena Srbije sinoć je, na svečanosti u pozorištu "Madlenianum", deveti put zaredom dodelilo nagradu "Cvet uspeha za ženu zmaja 2015" najboljim preduzetnicama u Srbiji. Titulu "Žena zmaj" ove godine je ponelo 11 preduzetnica, od 30 nominovanih iz cele zemlje.

U kategoriji "najevropskija ženska firma" nagradu su dobile Gordana Đurđević, direktorka i suvlasnica preduzeća "Slovo" DOO iz Beograda, i Božana Pantović, suvlasnica preduzeća "Elipsa" DOO iz Kraljeva, a "najbolji model zapošljavanja žena" pokazala je Lidija Ristić, suvlasnica i direktorka preduzeća "Fasada" DOO - ogranak petnik Vranje iz Donjeg Neradovca. U potkategoriji "samozapošljavanje" nagrađene su Milijana Stojanović, vlasnica preduzeća "Byonis Plus" iz Krnjeva, i Jasmina Marković Karović, vlasnica preduzeća "Urban reads" DOO iz Beograda.

Kao i prethodnih godina, UPŽ Srbije zadržalo je praksu da pored osnovnih, dodeli i specijalna priznanja uspešnim preduzetnicama za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja, gde su postigle zapažen uspeh na domaćem i inostranom tržištu, a ove godine je priznanjima nagrađeno šest preduzetnica.

Specijalno priznanje za društveno odgovorno poslovanje osvojila je Ljiljana Matković, vlasnica i direktorka preduzeća "Eko tim" DOO iz Loznice. Specijalno priznanje za podršku preduzećima u poslovanju ponela je Biljana Trifunović, suvlasnica i direktorka preduzeća International "Financial Agency", IFA DOO iz Beograda. Specijalno priznanje za inovativnost dobile su Vesna Jovanović, suvlasnica i direktorka preduzeća "Eurolog System" DOO iz Beograda i Sonja Dakić, suvlasnica preduzeća "Daj Daj" DOO iz Beograda. Specijalno priznanje za razvoj preduzetništva u ruralnoj sredini ponela je Milijana Šekler, vlasnica preduzeća "Beli Bagrem" iz Rudnog. Specijalno priznanje za održiv poslovni model dobila je Aleksandra Popović, vlasnica preduzeća "NAG" DOO iz Beograda.


- U ovoj godini su pokrenute inicijative za udruživanje preduzetnica i na regionalnom nivou, uz razumevanje da ćemo tako lakše doći do efikasnih rešenja za zajedničke probleme. Svest o tome da delimo iste probleme daje osećaj izvesnog olakšanja, ali na jačanje samopouzdanja mnogo više utiče spoznaja o zajedništvu u njihovom rešavanju. Svesne smo da smo na dugom putu reformi koje bi trebalo da donesu značajnija poboljšanja u oblasti ženskog preduzetništva, ali ujedno i boljitak celom društvu – istakla je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i autorka projekta "Cvet uspeha za ženu zmaja".

Cilj nagrade je afirmacija uspešnih preduzetnica i vidljivost njihovog doprinosa ekonomskom razvoju Srbije. Priznanjem najuspešnijima skreće se pažnja javnosti na veliku pokretačku snagu ženskog preduzetništva. Do sada je nagradu dobilo 97 žena i mnogima je ovo bio snažan podsticaj da istraju u razvoju sopstvenog biznisa.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, članice i partneri UPŽ, predstavnici ambasada i donatora, sponzora manifestacije i medija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.